Carles Sánchez retrata una Costa Brava en abstracte

L'arquitecte i fotògraf gironí exposa «Paisatges íntims» a la seu del Col·legi d'Arquitectes

Una de les imatges de l'exposició.

Una de les imatges de l'exposició. / Carles Sánchez

Alba Carmona

Alba Carmona

Una Costa Brava en abstracte, la que es revela en les textures arrugades de les roques, la força de l'aigua o els rastres d'animals a la sorra centra l'exposició Paisatges íntims, en la qual l'arquitecte i fotògraf gironí Carles Sánchez mostra la cara menys reconeixible del litoral gironí. La mostra forma part del cicle Mirades, que involucra totes les demarcacions del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya per posar de manifest el patrimoni local a través de la mirada d’un fotògraf i el seu relat al voltant de la connexió amb l'aigua. 

El cicle arriba a la seu gironina del Col·legi d'Arquitectes amb una vintena de fotografies presentades com un collage artístic que es podran visitar fins al 21 d'abril. Cadascuna ofereix una primera impressió abstracta que, parant-hi atenció, evidencia la complexitat del paisatge. Les fotografies s’organitzen de manera quasi natural, creant agrupacions que varien des de la duresa i foscor fins a la imatge clara i tova.

Format entre la Universitat de Girona i el Politecnico di Milano, Carles Sánchez Fernández (Girona, 1991) va col·laborar amb estudis com RCR, Camps Felip Arquitecturia i Rafael Moneo -amb una beca Arquia- abans d'iniciar la seva carrera en solitari com a arquitecte. Com a fotògraf autodidacte, treballa l’arquitectura i el paisatge i explora els diferents processos analògics i alternatius. Ha publicat a mitjans d’interès internacional com El Croquis, A+U, ArquitecturaViva o Quaderns, i ha sigut guardonat amb diferents premis d’àmbit nacional.

Aquest dijous (19.00) impartirà la conferència inaugural de l'exposició a la sala Rafael Masó de la Demarcació de Girona del COAC.