El banyolí Josep Miàs, membre honorífic de l’American Institute of Architects

És autor de projectes com la reforma del nucli històric de Banyoles

L’arquitecte Josep Miàs, en una imatge d'arxiu.

L’arquitecte Josep Miàs, en una imatge d'arxiu. / Pere Duran / Nord Media

Alba Carmona

Alba Carmona

L’American Institute of Architecs ha reconegut l’arquitecte banyolí Josep Miàs com a membre honorífic. El jurat del reconeixement ha destacat del fundador de Mias Architects, autor, entre altres, de la reforma del nucli antic de Banyoles, per la seva «excepcional feina» i les «seves contribucions a l’arquitectura i a la societat a escala internacional».

La distinció de l’American Institute of Architecs s’afegeix a la llista de reconeixements internacionals que ha rebut Miàs en els darrers anys i que inclouen una exposició monogràfica al Centre Pompidou de París. De fet, una part de les maquetes, fotografies i escultures dels projectes més importants del banyolí en dues dècades de trajectòria ja formen part del fons permanent del museu, una de les meques de l’arquitectura mundial.

Abans d’obrir despatx propi a Barcelona l’any 2000, Josep Miàs havia treballat amb un altre dels grans de l’arquitectura del país, Enric Miralles. 

Entre els seus projectes més coneguts hi ha la Seu d’iGuzzini Illuminazione HQ, el Mercat de la Barceloneta, l’edifici residencial Torrebaró, la seu d’Andorra Telecom o la Cuca de Llum, el funicular del parc d’atraccions del Tibidabo.