Girona dedica una quàdruple exposició a l’artista Ignasi Esteve

La retrospectiva es podrà veure a la Casa de Cultura, les Fundacions Valvi i Fita i al Museu d’Art

L'artista Ignasi Esteve.

L'artista Ignasi Esteve. / DdG

Alba Carmona

Alba Carmona

Girona dedica una quàdruple exposició a l’artista Ignasi Esteve. La retrospectiva, batejada amb el títol Des del primer blau, s’exposarà simultàniament a la Casa de Cultura, la Fundació Valvi i el Museu d’Art, fent un recorregut per l’obra del gironí des dels anys vuitanta i fins a l’actualitat.

El cicle s’inicia aquest dimarts (19.30) a la Fundació Valvi amb De molses i balmes. El paisatge, una mostra que presenta apunts i evocacions sobre el paisatge, tant en la seva representació pictòrica com en la seva projecció. 

A partir del 14 de març i fins al 18 de maig, les sales d’exposicions de la Casa de Cultura s’hi podrà veure Els mapes de pell, unes teles de gran format en les quals es representa la figura humana, evocada en alguns casos en escenaris onírics pintats des dels anys vuitanta. 

Al mateix edifici, però a la seu de la Fundació Fita, on Ignasi Esteve va ser alumne i professor ajudant de Domènec Fita, es podrà visitar Les imitacions, que recull la fascinació per la infal·libilitat del dibuix del mestre a partir de la imitació. 

L’exposició que tanca el cicle s’inaugurarà al Museu d’Art de Girona el 22 de març i porta per títol El retrobament. Fins al 16 de juny, presenta una escenografia pictòrica que reuneix de bell nou, després d’un segle, tres seients antics d’un joc de quatre que havien quedat dispersos. Un al domicili de la família de l’artista, dos al Bisbat de Girona i un quart encara en cerca. Si els petits requadres, a la decoració dels respatllers, simbolitzen l’estiu, la tardor i l’hivern, l’artista repinta la primavera que falta en el seient substitut en forma d’un parterre de jardí.

Activitats complementàries

Paral·lelament a les exposicions, s’han organitzat diverses activitats complementàries a Girona, Olot i Bàscara com visites guiades o tallers, dels quals destaquen la jornada El paisatge i el color. Percepció, significats i intervenció, el 5 d’abril a l’Observatori del Paisatge de Catalunya d’Olot, o la taula rodona amb Teresa Grandas, Pere Parramon i l’artista Ignasi Esteve, el 10 d’abril a la Casa de Cultura de Girona.