Els premis Recvll de Blanes arriben a la 60a edició amb 117 obres presentades

Els guardons es donaran aquest diumenge

El jurat d'enguany dels premis Recvll.

El jurat d'enguany dels premis Recvll. / Ajuntament de Blanes

ACN

Els premis Recvll de Blanes arriben aquest diumenge a la 60a edició i ho fan amb un increment de les obres presentades. En concret, són 117 les propostes que ha rebut el jurat, 24 més que el 2023. Com és habitual, la categoria que ha recollit més obres ha estat la del premi narrativa Joaquim Ruyra, amb 42. El de poesia n'ha registrat 36, el de teatre 19, el de retrat n'ha rebut deu de propostes, mentre que el de periodisme i el de cançó en català n'han registrat cinc cadascun. En total, el nombre de propostes corresponen a 111 autors diferents, majoritàriament de la demarcació de Barcelona, seguits de Girona, Tarragona, València, Lleida, les Balears i Andorra. A més, hi ha tres obres literàries d'autors de Blanes.

L'acte de lliurement dels premis es farà el proper diumenge 10 de març al Teatre Municipal de Blanes. Serà allà on es donarà a conèixer la decisió del jurat, que ja ha decidit quins són els guardonats en cada categoria. Un jurat que estarà presidit per Maria Mercè Roca i que compta amb la presència d’Eloi Falguera, Josep Maria Fonalleras, Jordi Llavina, Laura Masquiel, Mònica Rabassa, Francesc Robert i Salvador Roca. 

Pel que fa a la dotació dels premis s'enfila fins als 8.700 euros. El premi més ben remunerat és el Joaquim Ruyra de narrativa que compta amb 2.500 euros. El vencedor del Josep Ametller de teatre s’emportarà 2.000 euros, mentre que el guanyador del Benet Ribas de poesia s’endurà 1.500 euros. El Salvador Reynaldos de periodisme i el Rafel Cornellà - Joaquim Abril de retrat literari compten amb 800 euros cadascun i el de canço en català 500 euros.