The Corrs, John Fogerty, Estopa i Chris Isaak seran al festival de Cap Roig

La 24a edició del festival també comptarà amb Raphael, Guillem Gisbert, Andrés Calamaro, Sara Baras i The Tyets

The Corrs a Cap Roig el 2016

The Corrs a Cap Roig el 2016 / JOSE IRUN/Festival de Cap Roig

Alba Carmona

Alba Carmona

The Corrs; el líder de Creedence Clearwater Revival John Fogerty, Estopa i Chris Isaak són alguns dels noms més destacats de la 24a edició del festival de Cap Roig. La cita al jardí botànic de Calella de Palafrugell s’obrirà el 12 de juliol i s’allargarà fins al 16 d’agost amb artistes com Raphael, Guillem Gisbert, Andrés Calamaro, The Tyets o Sara Baras. El cartell inclou 23 concerts, els mateixos que l’any passat, amb artistes com Diana Krall, Sopa de Cabra, Los Secretos o Álvaro Soler.

El festival, que l’any passat va reunir 53.000 assistents i va registrar una ocupació del 94%, posarà a la venda 49.000 entrades dilluns a les 10 del matí, amb l’objectiu d’arribar a 54.000 persones. 

La inauguració de l’esdeveniment, organitzat per Grupo Clipper’s amb l’impuls de CaixaBank, anirà a càrrec dels irlandesos The Corrs, que ja hi van actuar el 2016, i l’endemà hi actuarà Raphael amb la gira Victoria i els seus grans èxits, mentre que el colofó el posaran Gossos, que estan immersos en una gira per celebrar els seus trenta anys.

Guillem Gisbert, habitual del festival amb Manel, tornarà a Calella ara en solitari el 15 de juliol. 

Un dels plats forts d’aquest any serà el 19 de juliol amb l’actuació del líder de Creedence Clearwater Revival, John Fogerty, en la seva primera visita al festival i la segona que fa a Catalunya en tota la seva carrera. «Feia dotze anys que intentàvem dur-lo a Cap Roig i ho hem aconseguit en el que serà el seu únic concert a la península aquest any», explica el president del Grup Clipper’s i director del Cap Roig Festival, Juli Guiu. 

Durant el mes de juliol també tenen cita al jardí palafrugellenc Diana Krall (20), Sopa de Cabra (21); Estopa (26), pocs dies després d’omplir l’Estadi Olímpic; Passenger (dia 27) i The Tyets (dia 28), que protagonitzaran el concert solidari d’aquest any. La cita recaptarà fons per la fundació El Trampolí. L'any passat es van recaptar 6.300 euros per a l'associació Pots, que aquest divendres han rebut el xec.

Agost s’iniciarà amb l’actuació d’Andrés Calamaro (2), mentre que l’endemà qui interpretarà els seus clàssics serà Chris Isaak, també en exclusiva a l’Estat. Pablo López celebrarà la seva primera dècada als escenaris amb un repàs a la seva discografia i amb la presentació en primícia de fragments del seu proper treball el dia 4; Los Secretos (5), Álvaro Soler (6), Rozalén (dia 7), Taburete (8) i Miki Núñez (9) seran els artistes dels dies seguents. 

El president de Clipper's Live, Juli Guiu, i el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Josep Ma. Gonzàlez, avui a Girona.

El president de Clipper's Live, Juli Guiu, i el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Josep Ma. Gonzàlez, avui a Girona. / CaixaBank

Una de les novetats d’aquesta edició serà una nit dedicada a la comèdia, amb l’actor Carles Sans de Tricicle presentant Per fi sol! el 10 d’agost. Al seu torn, el Cap Roig Mini presentarà l’espectacle d’El Pot Petit amb la Black Music Big Band.

Sergio Dalma (11); Sara Baras (14) amb Vuela, el seu homenatge a Paco de Lucía i Coque Malla (15) són els darrers a l’agenda. 

El director territorial de CaixaBank a Catalunya, Josep Mª Gonzàlez, destaca «l’impacte positiu del festival al Baix Empordà a nivell cultural, econòmic i social».

Amb un pressupost que passa dels 3,4 milions de l’any passat a 3,8, Cap Roig manté l’espai Village amb Cal Blay Food Lovers i Sergio i Javier Torres, del restaurant Cocina Hermanos Torres de Barcelona, oferiran una carta creada específicament per al restaurant del certamen.