El Black Music Picnic omple el Parc del Migdia de gom a gom

Més de 4.000 persones assisteixen a un dels actes amb més tradició dins del Black Music Festival 

VÍDEO | El Black Music Pícnic omple el parc del Migdia de Girona

ACN

Oriol Bernà

L’ombra anava cotitzada al Parc del Migdia de Girona en un dia marcat en vermell al calendari del Black Music Festival; El Black Music Picnic ha aplegat més de 4.000 persones en un ambient d’allò més familiar i amb un dia de primavera avançada que ha permès gaudir d’un dels primers festivals de màniga curta de la temporada. Les tovalloles a terra, els cotxets, les cares d’il·lusió de les nenes i els nens per assistir a un dels seus primers concerts -i de les respectives mares i pares ballant al seu darrere- han estat els denominadors comuns del gran ambient que es va viure ahir al centre de Girona.

L’esdeveniment, gratuït i per a totes les edats, ha tingut com a gran protagonista el públic infantil. La diada ha arrancat al migdia amb l’actuació de Lali BeGood. La banda presentava el seu nou show ‘Funtastik’, un concert amb les noves cançons del disc que porta el mateix nom interactiu on els protagonistes sempre són els diàlegs entre pares i fills i la participació dels assistents, a cavall entre l’humor, la sorpresa i el joc.

El Black Music Picnic, que enguany ha completat la seva 8a edició, també ha portat amb ell la Black Music Big Band. La primera banda formativa centrada en els estils del soul i el funk, va ser creada amb l’objectiu de donar visibilitat i oportunitats a nois i noies que comencen a fer les seves primeres passes dalt de l’escenari i a explotar el seu talent sota la direcció musical d’Adrià Bauzó i Nuri Mancebo a la part vocal.

Després de l’hora del vermut, i amb un públic més juvenil, ha estat el torn del so multicultural de Les Karamba, un conjunt que explica, a través dels seus ritmes amb fusió de son, txa-txa-txa, salsa, timba, rap i música urbana, les seves històries de migracions, herències musicals i maternitats subversives i diverses. Aquestes característiques particulars del grup barceloní -format íntegrament per dones-, han dotat de bonrotllisme a tot el públic que continuava gaudint sota el sol gironí d’un dels matins musicals per excel·lència.

Últims concerts

Aquest esdeveniment és un dels últims de la programació del Black Music Festival d’enguany. Els darrers concerts seran el de Bigblack Rhino, el 22 de març a La Mirona de Salt; l’espectacle Hip Hop al Parc, el 23 de març a l’Estació Espai Jove del parc Central de Girona i s’acabarà el 24 de març amb un concert de la Black Music Big Band Junior a la plaça Poeta Sitjar de Castell d’Aro. 

«Les propostes artístiques han tingut un nivell molt alt», ha dit el director de Black Music Festival, Pau Marquès, fent balanç d’aquesta 22a edició. Marquès està convençut que el festival aconsegueix «dur la música negra i les seves influències en tots els estils de la música moderna, no només a Girona sinó a comarques gironines i arreu de Catalunya».