Onze artistes i col·lectius participen en la primera Jornada d’Emprenedoria Artística de Girona

Se celebrarà divendres a la Casa de Cultura i els creadors hi parlaran del seu camí cap a la professionalització

Els preparatius de l'exposició «La resistència».

Els preparatius de l'exposició «La resistència». / Efecte Mosquit

DdG

Onze artistes i col·lectius artístics de les comarques gironines participaran divendres a la Primera Jornada d'Emprenedoria Artística La Mosquitera de Girona. La cita se celebrarà a la Casa de Cultura de Girona, a partir de les 5, i inclourà una taula rodona, una xerrada i la inauguració de l'exposició col·lectiva La resistència. A més, l'acte servirà per tancar la segona edició del Projecte Mosquitera, una iniciativa de la cooperativa Efecte Mosquit que acompanya dotze artistes durant vuit mesos. 

L'acte arrencarà amb l'exposició de les experiències de diversos artistes i col·lectius cap a la consolidació laboral. Els participants seran La Noia del Monyo, Muntaia Studio, Associació La Iera, LIGHTHINK LAB comunicació disruptiva, Linette Mensen, Can Pinyonaire Vitralls, Col·lectiu de Professionals del Circ de Girona, Plataforma Assembleària d’Artistes de Catalunya (PAAC), Kastell La Bugadera, Aleix Font Arroyo i Heal Hop.

Posteriorment hi ha prevista la taula rodona Ser artista a Girona, en què participaran Jordi Murillo, gestor cultural; Elena Garrigolas, artista multidisciplinar; Jordi Duran, professor de Pedagogia a la UOC, gestor i creador cultural; i Raquel Moron, artista i especialista en projectes artístics comunitaris. La taula versarà sobre l'art, les trajectòries artístiques i els reptes que els professionals han de superar en el context actual i estarà moderada per la periodista Mariona Ferrer i Fornells.

Exposició fins al 18 de maig

Les activitats culminaran amb la inauguració de l'exposició La resistència, creada pels artistes que han format enguany el Projecte Mosquitera: Albert Serarols, Michelle Rubio, Santi Lara, Aria Calduch, Joan Blavia, Saúl Serrano, Marc Agustí Vila, Jaume Nomis, Laia Casademont, Alejandra Ossa, Víctor Expósito i Oxurs. És una interpretació del que no es veu en les relacions humanes. L’exposició, que s’ha elaborat al llarg de vuit mesos, prova de mesurar la fluïdesa de les nostres relacions i identifica alguns dels motius pels quals a vegades mostrem resistències. És un conjunt d'instal·lacions artístiques que combinen diferents disciplines (escultura, pintura i arts visuals) que es divideix en cinc grups expositiu. L’exposició es podrà visitar a la Casa de Cultura fins al 18 de maig. 

Per acabar, el concert acústic a càrrec de Genni Knows i Gaspar Corts posarà el punt final a la trobada.

La jornada, organitzada per la cooperativa Efecte Mosquit, en col·laboració amb la Càtedra de Joves Emprenedors de la UdG, l’Ateneu Cooperatiu de Terres Gironines i la Casa de Cultura de la Diputació de Girona, es dirigeix a agents culturals, artistes emergents i professionals i a totes aquelles persones joves emprenedores amb iniciatives artístiques que estiguin interessades a aprofundir en l’autoocupació.