L’emergència climàtica protagonista del Sismògraf

El festival garrotxí tanca la seva setzena edició presentant una trentena de propostes d’arts vives que han exhaurit totes les entrades

Proposta artística amb participació del públic durant el Sismògraf 2024.

Proposta artística amb participació del públic durant el Sismògraf 2024. / Sismògraf

DdG

 El Sismògraf té com a eslògan “el festival que detecta el moviment” i no és casualitat. Durant quatre dies, s’han concentrat a la Garrotxa una trentena de propostes d’arts vives a les sales, carrers i espais singulars i naturals d’Olot.

El festival del moviment i el paisatge s’ha mostrat crític i, sovint, ha fet sentir incòmodes els espectadors perquè «alguns no són espectacles fàcils, perquè ens obliguen a mirar allò que incomoda o preocupa en context d’emergència climàtica. Però alhora són propostes amb un focus necessari que cal tenir en compte per qüestionar-nos la realitat que vivim», assenyala la directora del Sismògraf, Tena Busquets.

Ara fa tres edicions, el Festival va fer un gir en la programació per tal de presentar propostes amb més consciència verda. Enguany, s’hi han presentat propostes nacionals i internacionals, d’entre les quals, cinc estrenes mundials i quatre estrenes a Catalunya, cites en entorns naturals singulars, i propostes íntimes per a pocs espectadors amb diversos passis.

El balanç que fa l’organització és molt positiu i l’èxit de participació és aclaparador: s’han exhaurit tots els espectacles que requerien entrada i els gratuïts a l’aire lliure han gaudit d’un alt nivell d’ocupació.

El Sismògraf consolida així la seva transformació en un festival situat i conscient: actualitzat, sostenible i fet per a la ciutat i el seu entorn natural. Ara la mirada està posada als dies 26, 27 i 30 d’abril, que s’estrena el Sismodansa amb una programació artística vinculada al Dia Internacional de la Dansa que tindrà lloc en escenaris singulars de l’espai públic, la biblioteca i el teatre.