Cayetana Guillén-Cuervo rep el Premi d'Honor del Festival Internacional de Cinema de Blanes

L'artista presenta el documental 'Mapa a Pandataria'

Cayetana Guillén-Cuervo rep el Premi d'Honor del Festival Internacional de Cinema de Blanes

ACN

ACN

ACN

El Blanes Costa Brava International Film Festival ha entregat aquest dimecres al vespre el Premi d'Honor a l'artista Cayetana Guillén-Cuervo. Si bé els guardons es van entregar el cap de setmana, l'actriu no va poder assistir-hi per motius d'agenda i els organitzadors han aprofitat la seva visita d'aquest dimecres per fer-li l'entrega del premi. El festival l'ha premiat per la divulgació del cinema que fa a través del programa 'Versión Española' que s'emet a Televisió Espanyola des del 1998. Aquest dimecres, l'artista ha vingut a Blanes per presentar el documental 'Mapa a Pandataria', un film que fa el seguiment dels assajos de l'obra 'Pandataria' a un mes de la seva estrena. Guillén-Cuervo és la protagonista del muntatge.

Aquest divendres va arrencar la primera edició del festival de cinema de Blanes amb una gala al teatre on es va fer l'entrega dels tres els premis honorífics de l'edició. El primer d'ells era per a l'actriu Monica Randall per la seva trajectòria. El certamen també va entregar el premi a títol pòstum al muntador Amado Carreras i l'últim dels guardons va ser per a Cayetana Guillén-Cuervo.

L'actriu va enviar un vídeo per agrair el reconeixement per la seva tasca en la divulgació del cinema, sobretot de l'espanyol. Per motius d'agenda no va poder anar presencialment a la gala d'inauguració, però aquest dimecres sí que ha anat a Blanes per presentar el documental 'Mapa de Pandataria' als OCine del municipi.

Aprofitant la visita, els organitzadors del festival han fet entrega del premi de forma presencial abans de fer el passi del documental. Guillén-Cuervo ha agraït el reconeixement i també la tasca que fa l'Ajuntament de Blanes en defensa de la cultura a l'hora d'organitzar un festival com aquest. A més, l'artista afegeix que els festivals de cinema ajuden a "posar en el mapa" les ciutats on es fa i tot el moviment cultural que hi ha al darrera. Per això anima al consistori a tirar endavant aquesta iniciativa per als propers anys.

De fet, Cayetana Guillén-Cuervo ha assegurat que se sent que ha "apadrinat" aquest festival després de rebre el guardó en la primera edició. A més, Guillén-Cuervo s'ha mostrat satisfeta que hagi estat per la seva feina al capdavant del programa de televisió que ajuda a visibilitzar les produccions espanyoles.

'Mapa a Pandataria'

Pandataria és una illa del mar Tirrè on els romans hi enviaven les dones que havien de ser desterrades per no seguir les normes (casos d'adulteri, per motius polítics o per poder). Anys més tard, el dictador Mussolini hi enviava els opositors. Ara, aquesta illa s’ha convetit en el nom de l’espectacle que protagonitza Cayetana Guillén-Cuervo. El documental ‘Mapa de Pandataria’ explica el procés de creació d’aquest espectacle a un mes d’estrenar el muntatge.

Guillén-Cuervo ha explicat que aquest espectacle està fent gira amb “crítiques boníssimes”. De tota manera, l’actriu assegura que el documental també exposa “sis històries de superació” i el paper que ha tingut la cultura en la transformació de les seves vides-