Lloses, Playmodes i el Quartet Brossa, en la nit experimental de l’Auditori

Demà acull dues propostes que uneixen el so i la tecnologia: l’espectacle immersiu «Estornells» i el concert multimèdia «Forms»

El concert de Playmodes i el Quartet Brossa.

El concert de Playmodes i el Quartet Brossa. / DdG

Alba Carmona

Alba Carmona

L’Auditori de Girona acull demà el que ha batejat com a Nit d’Avantguardes Sonores, una vetllada dedicada a propostes experimentals a càrrec de Xavi Lloses, el Quartet Brossa i Playmodes, que s’acomiada com a artista convidat de la temporada. 

En el marc del cicle Descoberta, el pianista, compositor i productor guixolenc Xavi Lloses presentarà a la sala d’assaig de l’Auditori Estornells, un espectacle immersiu que, mitjançant els telèfons del públic, convida l’espectador a jugar amb el moviment individual i col·lectiu. És una coproducció de Xavi Lloses, La Marfà i el Mercat de Música Viva de Vic, amb el suport d’AGITA. 

Tot seguit serà el torn del concert multimèdia Forms sobre l’escenari de la sala Xavier Montsalvatge. El col·lectiu d’experimentació sonora Playmodes s’alia amb el Quartet Brossa per a un recital que lliga la música del quartet de corda, l’electrònica i projeccions panoràmiques a partir de la sonificació de la imatge. És a dir, que els músics interpretaran en directe un seguit de partitures gràfiques que, al seu torn, construeixen l’escenografia visual i permeten al públic anticipar-se a la música que vindrà.

Laura Andrés, avui

D’altra banda, la pianista i compositora Laura Andrés presenta avui a la sala de cambra de l’Auditori el tercer disc, Venus, després de Blanc (2021) i Kintsugi (2022).

Acompanyada per la violinista Roser Loscos, Laura Andrés actuarà l’endemà al SAT Teatre Centre de Sant Joan de les Abadesses.