D.B., Girona

Tot i que no és habitual que un espectacle produït a comarques acapari l'atenció de la capital catalana, aquesta vegada s'ha produït. La gironina Cristina Cervià va rebre ahir el premi de la crítica teatral de Barcelona com a millor actriu de la temporada 2006/07 pel seu paper de mare a Lúcid, una producció de la sala La Planeta de Girona que va arrencar bé i encara està fent gira. En la gala de lliurament dels premis, celebrada anit al Teatre Romea, Lúcid també va merèixer el premi al millor text teatral de la temporada. L'autor és l'argentí Rafael Spregelburd.

A Cristina Cervià encara se la podrà veure en el paper de mare de forta personalitat que interpreta a Lúcid del 13 de febrer al 2 de març a la sala Beckett de Barcelona, i un cap de setmana més tard, al Teatre Principal de Palma de Mallorca.

Aquesta producció gironina ja va ser finalista en l'apartat de millor muntatge i també de millor actriu als premis Butaca de la tardor passada.

El premi de la crítica barcelonina es converteix en el més important que ha rebut Cristina Cervià al llarg de la seva dilatada carrera. L'actriu va declarar ahir al Diari de Girona que se sent "molt satisfeta" per ella mateixa però també "pels meus companys". Va afegir que Lúcid li ha portat "moltes satisfaccions".

Per la seva banda, Pere Puig, director artístic de La Planeta, va valorar positivament el premi en el sentit que "fa visible el treball fet fora de Barcelona" i també pel "reconeixement" que suposa per a les produccions "fetes a l'extraradi". Si es té en compte l'ascens del nivell de les produccions gironines dels darrers anys, en part gràcies a Temporada Alta, no sembla pas que aquestes distincions per a Lúcid siguin l'excepció que confirma la regla, si no més aviat un canvi de tendència.

Ajornada 13 (la casa encantada)

D'altra banda, la sala La Planeta de Girona va anunciar ahir l'ajornament de l'espectacle 13 (la casa encantada), programada per als dies 1, 2 i 3 de febrer. La sala va informar que, per motius familiars d'un dels intèrprets, la companyia Capa i Espasa s'ha vist obligada a ajornar la posada en escena.

Les noves funcions s'oferiran a la mateixa sala La Planeta els dies 6, 7 i 8 de juny. Les persones que ja havien comprat entrades per a les representacions del mes de febrer poden recuperar l'import al mateix punt de venda on les havien adquirit al seu moment.

Per a més informació poden trucar de dilluns a divendres de 11 a 13 hores al telèfon de La Planeta: 972 20 77 54.

L'obra és una paròdia de les pel·lícules de terror de la indústria del cinema sobre cases encantades.