Amazon instal·larà en el districte tecnològic del 22@ de Barcelona un centre d'R+D centrat en l'aprenentatge automàtic, l'anomenat «Machine Learning», que donarà feina a un centenar d'enginyers de software i obrirà les portes el primer semestre del 2018.

El gegant del comerç electrònic va detallar que el centre s'ubicarà en el mateix edifici que emplaçarà el centre de suport a les pimes en el sud d'Europa d'Amazon, que aixecarà la persiana uns mesos abans, al començament de l'any.

L'objectiu del centre d'aprenentatge automàtic és «extreure automàticament patrons a partir de bases de dades molt extenses amb la finalitat de fer prediccions de gran precisió» relatius a aspectes com el volum de demanda dels clients en cada moment.

La companyia ha sostingut que gràcies a la investigació que es porti a terme en aquestes instal·lacions es podran oferir «preus més baixos, més selecció de productes i una millor experiència d'usuari».

«El nostre treball en el camp de l'aprenentatge automàtic està creant oportunitats laborals d'alta qualificació en tot Europa. Volem col·laborar estretament amb les universitats i la comunitat científica d'Espanya per impulsar la investigació al més alt nivell», ha destacat el director de Machine Learning d'Amazon, Ralf Herbrich.

De la seva banda, el conseller d'Empresa i Coneixement, Santi Vila, va assegurar que aquesta inversió és «una mostra més de les capacitats de Catalunya».