La inversió acumulada a Espanya per part de fons sobirans ha superat per primera vegada els 40.000 milions d'euros fins a mitjan 2018, segons l'informe Sovereign Wealth Funds 2018 elaborat per IE University i ICEX-Invest in Spain.

L'estudi, que es va presentar ahir a Londres, constata que els fons sobirans van continuar augmentant la seva participació en empreses i actius espanyols durant el 2017 i la primera meitat del 2018, en augmentar la seva inversió en 1.200 milions d'euros.

«Per segon any consecutiu aquestes inversions superen els mil milions d'euros, i demostren l'alt interès d'aquests inversors per l'economia espanyola», va subratllar la directora executiva d'ICEX-Invest in Spain, María Jesús Fernández.

A escala global, l'anàlisi revela l'existència de 91 fons sobirans en funcionament, els actius dels quals van assolir un valor agregat de 8 bilions de dòlars (7 bilions d'euros).

El 2018, els fons sobirans van protagonitzar inversions valorades en 80.000 milions de dòlars (70.195 milions d'euros), un 2% de l'import total de les fusions i adquisicions globals. El sector que va registrar un nombre més gran d'operacions durant el passat any va ser el tecnològic.