Mor Jordi Riera Baró, la segona generació del fabricant de motos Rieju

Sota la seva direcció, la companyia es va convertir en un referent del sector a tot Espanya i va començar la seva expansió internacional

Jordi Riera Baró en una imatge d'arxiu a la fàbrica

Jordi Riera Baró en una imatge d'arxiu a la fàbrica / · Rieju

DdG | Figueres

Jordi Riera Baró, segona generació del fabricant de motos Rieju, va morir ahir a Figueres als 84 anys. Sota la seva direcció, la companyia es va convertir en un referent del sector a tot Espanya i va començar la seva expansió internacional.

Jordi Riera Baró es va incorporar professionalment a l'empresa del seu pare l'estiu de l'any 1968. En el llibre del 75è aniversari de la companyia explicava: «Junts vam emprendre de nou el llarg viatge, venent el nostre producte a països que vaig visitar de jove. Han estat dècades de treball, de canvis constants i d'adaptar-nos a les diferents situacions, al costat d'un equip de col·laboradors amb els quals hem fet possible el somni del meu pare, ideòleg i fundador del que és avui aquesta nostra petita gran empresa que és Rieju».

Riera va posicionar la compania com a líder a Europa en el segment del ciclomotor de canvi de marxes, i va aconseguir la seva major expansió geogràfica a principis dels anys 2000, arribant a mes de 35 països. Jordi Riera Tarrés, fill de Jordi Riera Baró, actual president de Rieju, assegura que «el meu pare ha demostrat una gran inclinació i amor per la companyia fins als seus últims dies, acudint gairebé setmanalment al seu despatx per estar prop de la que ha estat la seva família durant gairebé 70 anys».

TEMES