Els economistes creuen que els pisos turístics tornaran a créixer a Girona

La majoria dels col·legiats gironins creuen que no tenen incidència en el lloguer residencial

Preocupació perquè la recuperació es freni pel preu de la llum i la crisi de subministraments

o.P./agències. Girona

La disminució del nombre d’habitatges turístics a les comarques de Girona arran de la pandèmia és temporal. Així ho pensen els economistes gironins col·legiats segons els resultats de l’Enquesta de Situació Econòmica de Tardor de 2021. Preguntats específicament sobre els pisos turístics el 62,8% dels economistes gironins considera la reducció que s’ha produït arran de la pandèmia no es mantindrà de cara al futur. A diferència d’alguns estudis, també pensen que no afectarà el mercat de lloguer residencial.

De la resta de l’Enquesta de Situació Econòmica, destaca que el preu de l’electricitat i la crisi de subministraments, juntament amb la situació de dèficit fiscal, són les principals preocupacions dels economistes catalans. Un 37,6% dels enquestats assenyalen la pujada de la factura de la llum com un dels principals problemes de l’economia catalana, seguit del dèficit fiscal (34,5%) i el trencament de la cadena de subministrament (30,6%). La situació política i l’impacte de la covid-19, que fins ara havien encapçalat la llista de preocupacions, passen a un segon pla, amb un 30,2% dels economistes identificant-los com a grans problemes.

També destaca la poca preocupació que genera l’atur, que en l’anterior enquesta publicada al maig se situava com el tercer element que més amoïnava els economistes. En l’últim estudi, tan sols un 17,7% dels experts ha mencionat l’atur com un dels principals problemes de l’economia catalana, un percentatge que en l’anterior enquesta s’havia situat en el 43,8%.