Aquesta és la millor llet del mercat i que pots comprar per 72 cèntims el litre

L'Organització de Consumidors i Usuaris qualifica el producte de «compra mestra»

Aquesta és la millor llet del mercat i que pots comprar per 72 cèntims el litre

Aquesta és la millor llet del mercat i que pots comprar per 72 cèntims el litre / bublikhaus

Redacció

La llet és un d’aquests productes que mai hauria de faltar en una casa. És un producte molt complet gràcies a la seva mescla de proteïnes, greixos, minerals, vitamines i lactosa, és per això que l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha volgut analitzar la més consumida, la semidesnatada. Per aquest motiu ha estudiat la qualitat de 38 marques diferents que estan a la venda als supermercats. D’aquestes, la immensa majoria són de qualitat i preu molt competitiu, la diferència rau en el processat i la degustació. Per això, només set de les marques estudiades poden qualificar-se com a molt bones, mentre que d’altres presenten certs defectes que afecten la qualitat però no la seguretat per al consumidor.

Per l’OCU la llet semidesnatada que s’emporta el gran premi és la de Mercadona amb la firma Hacendado. Un producte de marca blanca que està qualificat com a «compra mestra» amb una puntuació de 78 sobre 100. Venuda a tots els establiments a un preu de 0,72 cèntims en la mida d’un bric d’1 litre.

Està fabricada per Naturleite, proveïdora de llet per a Hacendada, una empresa establerta a Lugo i que ha aconseguit produir la millor llet del mercat.

Darrere la llet semidesnatada d’Hacendado destaca una de les que més preu té de totes les estudiades. La llet d’El Buen Pastor, que es ven en supermercats com El Corte Inglés i Carrefour a un preu de 0,90 euros. Un esglaó per sota es troba Clesa Bienatur, disponible a Alcampo per un preu de 0,75 euros el litre. Tanquen els primers llocs Llet Nostra, feta per cooperatives catalanes i amb un 71 sobre 100 de puntuació, la basca Beyena, l’establerta a Aranda de Duero (Burgos) de Pascual i la d’Alipende, 70 sobre 100 totes.