El Fòrum Carlemany fa sòcia d’honor a l’olotina Anna Navarro i guardona a l’Associació de dones del Món Rural.

En la primera edició sense mascaretes, 220 persones es van reunir abans-d’ahir a la Vall de Bianya, a la Garrotxa, per celebrar la gala anual de l’organització empresarial.

En aquesta ocasió, el Fòrum Carlemany va voler reconèixer la tasca feta per un col·lectiu de dones i una directiva de referència, a qui va entregar el Falcó Carlemany i el premi Sòcia d’Honor, respectivament.

En el seu discurs, Anna Navarro va demanar més presència femenina en els lideratges empresarials: «Cal començar a introduir moltes més dones líders per fer un bon equip». «És molt important que la tecnologia del futur sigui equilibrada», va afegir. Navarro va ser considerada el 2021 la dona més influent del món en l’àmbit tecnològic per la revista AnalyHcs Insight.

Aquest premi, expliquen des de l’organització ara presidida per Sandra Masoliver, qui va prendre el relleu a Francesc Bosch l’any passat, s’atorga a aquelles persones de «prestigi reconegut». Alguns dels antics guardonats anteriorment són Bonaventura Clotet, Jordi Cuixart, Jaume Roures, Pilar Rahola, Muriel Casals, Artur Mas o Antoni Bassas.

Al seu torn, Dolors Català, presidenta de l’Associació de Dones del Món Rural, va remarcar que per la supervivència de l’agricultura i la ramaderia és «necessari» que el sector «recuperi prestigi i tingui reconeixement social».

En aquest cas, el Falcó Carlemany s’entrega a una persona o entitat que «hagi contribuït amb la seva dedicació i esforç a un projecte cívic i social». La Fundació Autisme Mas Casadevall, Guillem Terribas, la Fundació Gasol, Sort Lucia Caram o el garrotxí Cristòbal Colón han estat alguns dels guanyadors del Falcó Carlemany en anys anteriors.

El Fòrum Carlemany

Durant la Gala, la presidenta del Fòrum, Sandra Masoliver, va agrair el treball fet perquè l’organització «cada dia pertany més a les persones, de tots els qui en formem part i que aportem valor a cada pas que donem». A més, Masoliver va remarcar que el Fòrum ja compta amb 500 professionals, que són, segons ella, «agents de canvi del nostre territori que gràcies a les 45 sessions anuals de ‘benchmarkin’ al coneixement compartit i a la humilitat per aprendre fan que avui sigui el Fòrum un model exitós, productiu i competitiu». I va afegir que el Fòrum «està preparat per acompanyar-nos en el nostre dia a dia».