Mercadona deixarà progressivament d'elaborar pa a les diferents línies dels seus magatzems i reforçarà la col·laboració amb especialistes locals en aquesta categoria, com en la resta d'assortiment de productes que ofereix la cadena de supermercats valenciana.

L'objectiu de la seva decisió és "optimitzar els processos de fabricació per generar més eficiència i rendibilitat", i sumarà més de 20 proveïdors perquè elaborin ells el pa, segons ha informat Mercadona en un comunicat aquest dimarts.

Ha puntualitzat que el tancament progressiu de les línies d'elaboració, presents en vuit blocs logístics, no afectarà les 650 persones que la componen, que seran reubicades.

*Mercadona ha anat incorporant progressivament proveïdors locals com Valero, que elabora el pa de pagès a Catalunya des de 2021 o PandeCan, que fabrica pa a les Illes Canàries des de principis d'enguany.

També Mondat, proveïdor andalús, que elabora l'entrepà integral des de fa uns mesos. "Tots ells han contribuït, gràcies al seu coneixement més profund del procés i a una millor gestió de les matèries primeres, a impulsar la competitivitat d'aquesta categoria", afirma el mateix comunicat.

La directora general de fabricació de pa, Ariana González, ha assegurat que després de gairebé quatre anys elaborant pa, aquesta decisió permet "reforçar" el paper de la companyia com prescriptors i oferir productes al preu més baix possible.