Damm ha tancat la compra de la fàbrica de cerveses Eagle Brewery a la localitat anglesa de Bedford. La planta, que fins ara pertanyia a Carlsberg Marston's Brewing Company, serà la segona fàbrica de l'empresa catalana a l'estranger i la primera fora de la península. Segons ha detallat Damm en un comunicat aquest dilluns, la fàbrica té una capacitat per produir un milió d'hectolitres anuals, principalment per a producció de cervesa en barril, i ocupa a 67 persones.

Des de l'empresa destaquen que la fàbrica, inaugurada l'any 1976, té una "ubicació estratègica" a mig camí entre Londres i Birmingham, les dues ciutats més poblades d'Anglaterra. "Aquesta adquisició suposa una nova fita en la sòlida estratègia d'internacionalització de l'empresa", destaca la firma presidida per Demetrio Carceller.

Segons Damm, l'activitat en el mercat exterior suposa ja el 30% de total. Tanmateix, les marques del grup estan presents a més de 130 països, un procés d'obertura exterior que va arrancar el 2009 quan l'empresa va arribar a Portugal.

"Aquesta adquisició farà que la nostra posició en el mercat britànic sigui més sòlida i ajudarà a impulsar el creixement de la nostra marca al Regne Unit, un mercat clau per al creixement internacional de la companyia", ha afirmat Carceller. Damm va arribar a les illes britàniques als anys vuitanta aprofitant l'èxit que les seves marques tenien entre els turistes anglesos que visitaven Espanya.