Girona, entre les províncies amb mercats més dinàmics en inversió immobiliària

La inversió en immobles residencials a Espanya creix un 10%, segons Inviertis

Persones mirant anuncis de vendes de pisos a una immobiliària.

Persones mirant anuncis de vendes de pisos a una immobiliària. / ALBA VILLAR

Europa Press/Redacció

Girona es troba entre les províncies amb mercats més dinàmics pel que fa a inversió en sector immobiliari amb Barcelona, Madrid, Màlaga, València, Sevilla, Múrcia i Balears.

Així es desprèn d’un informe de la plataforma tecnològica d’inversió immobiliària Inviertis,. Aquest document reflecteix que la inversió en immobles residencials a Espanya ha crescut un 10% el 2022, ja que es presenten com una oportunitat de rendibilitat estable.

L’activitat inversora a edificis, cases i pisos s’ha concentrat a les províncies de Girona, Barcelona, Madrid, Màlaga, València, Sevilla, Múrcia i Balears.

Inviertis precisa que la inversió immobiliària es va concentrar, sobretot, el primer semestre de l’any, ja que la pujada dels tipus d’interès per part del Banc Central Europeu (BCE) va accelerar la presa de decisions de compra d’habitatges.

El residencial és el segment immobiliari que ha atret més interès al llarg del 2022, tant en volum d’inversió com en nombre d’operacions, amb una rendibilitat mitjana anual superior al 4,5%.

La fundadora i directora executiva d’Inviertis, Rebeca Pérez, apunta que «malgrat el dràstic encariment de la vida i del finançament (...) continua havent-hi liquiditat, i per això el mercat aguantarà».

Tot i això, reconeix que «l’encariment de les hipoteques ja ha provocat una caiguda de la demanda que està afectant els preus, encara que no a la gana inversora».

Per part seva, el director executiu de Tecnotramit i assessor d’Inviertis, Vicenç Hernández Reche, coincideix que «malgrat l’escenari macroeconòmic, el mercat immobiliari ha continuat mostrant una gran capacitat de resiliència».