Vuit càmpings gironins guardonats com els millors d’Europa

Les instal·lacions, les activitats de lleure, la gastronomia, i els serveis, els punts forts d'aquests establiments

L'Eurocamping de Sant Antoni de Calonge ha estat la primera vegada que rep aquesta distinció.

L'Eurocamping de Sant Antoni de Calonge ha estat la primera vegada que rep aquesta distinció. / Associació de Càmpings de Girona

Redacció/ACN

Vuit càmpings de les comarques gironines, un més que l’any passat, han estat guardonats com els millors càmpings d’Europa, en uns premis que entrega la Royal Dutch Touring Club (ANWB), que els ha atorgat cinc estrelles, segons la classificació d’aquesta associació automobilística de referència als Països Baixos.

A la gala d’entrega a Utrecht (Països Baixos) es van premiar dimecres els càmpings gironins Laguna de Castelló d’Empúries (Alt Empordà), Les Medes de l’Estartit (Baix Empordà), el Sandaya Cypsela de Pals (Baix Empordà), l’Aquarius, l’Àmfora, Las Dunas i la Ballena Alegre de Sant Pere Pesacdor (Alt Empordà) i l’Eurocamping de Sant Antoni de Calonge (Baix Empordà), que obté per primera vegada aquest reconeixement.  En tot l'estat espanyol han rebut la distinció 17 establiments diferents.

A més, altres càmpings gironins han quedat nominats en aquests premis que s'han entregat a Utrecht. La Ballena Alegre ha estat nominat en la categoria de Càmping familiar més agradable a prop del mar, mentre que el Yelloh! Village Sant Pol, de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), també ha estat nominat com a Allotjament més singular.

Representants del sector a l'entrega de premis.

Representants del sector a l'entrega de premis. / Associació de Càmpings de Girona

Els premis de l'ANWB es concedeixen a través de les votacions de 26.000 holandesos i una auditoria externa controla el procediment. El president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, ha assegurat que tots els premis rebuts "són un reconeixement a la millora continua del sector". Gotanegra ha recordat que "malgrat els anys complicats" que han viscut els empresaris, han seguit "invertint en millorar la eficiència energètica i la sostenibilitat" dels establiments.

Per altra banda, aquest divendres en una cerimònia que se celebrarà a Stuttgart sis càmpings gironins seran guardonats amb el Superplätze 2023, que concedeix l’Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC) d’Alemanya -l'associació automobilística més gran d'Europa-. Els establiments premiats per l’ADAC són les Medes de l’Estartit (Baix Empordà), el Delfin Verde Costa Brava Resort de Torroella de Montgrí de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) i l’Àmfora, la Ballena Alegre, Las Dunas i Aquarius de Sant Pere Pescador (Alt Empordà) . L’ADAC és l’associació que té més socis d’aquell país amb més de 20 milions de famílies associades.

Els inspectors de l'ADAC visiten i avaluen els establiments, segons uns criteris prèviament establerts, entre els quals hi ha: l'equipament i el manteniment de les instal·lacions, les activitats de lleure, la gastronomia, i els servei. Els establiments que obtenen la màxima puntuació a totes les categories obtenen la distinció ADAC Superplätz.