Els comerços gironins veuen «positius» els primers dies de la campanya de rebaixes

Les botigues del centre de Girona esperen poder tancar «una bona campanya»

Clients a una botiga de l’Espai Gironès el primer dia de la campanya de rebaixes. | ANIOL RESCLOSA

Clients a una botiga de l’Espai Gironès el primer dia de la campanya de rebaixes. | ANIOL RESCLOSA / joel lozano. girona

Joel Lozano

Joel Lozano

La campanya de rebaixes va donar el tret de sortida el passat dissabte 7 de gener. Després dels primers dies de descomptes als comerços gironins, la valoració, en termes generals, és positiva.

Des de Girona Centre Eix Comercial expliquen que el primer dia de rebaixes, en coincidir en dissabte, va ser una bona jornada de campanya. Per la seva banda, el gerent de l’Espai Gironès, Pau Jordà, qualifica «entre bo i molt bo» el primer cap de setmana amb descomptes al centre comercial. A més, afirma que «durant la setmana s’ha mantingut el ritme de visitants, tot i ser inferior al del cap de setmana, ha estat al voltant d’un 15% per sobre al d’una setmana normal».

Jordà diu que les xifres, de moment, son millors que l’any passat en els primers dies de la campanya. El gerent de l’Espai Gironès explica que «esperem superar les dades de vendes i visitants del 2019, malgrat que encara és aviat per dir si ho aconseguirem».

Les promocions constants

Tanmateix, els comerços associats a Girona Centre Eix Comercial remarquen que la campanya de rebaixes tal com es coneixia tradicionalment ha desaparegut, ja que l’oferta i les promocions són més constants durant tot l’any. De fet, alguns comerços de Girona ja oferien descomptes abans de Reis.

Les botigues destaquen que durant aquests dies el comportament dels clients és molt variat: «des d’aquella persona que s’espera a fer les compres molt més barates aquests dies, fins a aquella que es frena per la despesa extraordinària de Nadal», relaten des de Girona Centre Eix Comercial.

A més, durant aquesta primera setmana de rebaixes alguns clients fan devolucions de regals. «Aquest fet sempre genera alguna compra de qui aprofita els preus rebaixats», afirmen des de l’associació, que esperen poder tancar una «bona campanya», malgrat que asseguren que segueixen «a l’expectativa». En aquest sentit, Pau Jordà destaca que durant la campanya «el percentatge de compra és millor que habitualment».

Des del centre comercial esperen veure l’evolució dels pròxims dies per poder treure conclusions més clares, tot i això, Jordà explica que «el que marca el que està passant és entre setmana i, de moment, les sensacions son bones».