Transgourmet tanca el 2022 amb 30 nous supermercats franquiciats a Catalunya

La companyia amb seu a Vilamalla va inaugurar durant el 2022 cinc establiments a Girona

Imatge d’un supermercat Suma a Catalunya.

Imatge d’un supermercat Suma a Catalunya. / Transgourmet

Redacció

Transgourmet Ibèrica, companyia del sector de la distribució alimentària, va tancar el 2022 amb 30 nous supermercats franquiciats a Catalunya amb les ensenyes Suma, Proxim i Spar.

Catalunya és la comunitat autònoma on la companyia amb seu a Vilamalla va inaugurar més establiments el 2022. De les 30 noves obertures cinc van ser a les comarques gironines. De les 25 restants, disset van ser a la província de Barcelona, sis a Lleida i dos a Tarragona. Segons informa la companyia, entre totes, han generat 117 nous llocs de treball i sumen una superfície de vendes de 5.435 metres quadrats.

84 nous centres

Si als 30 centres de Catalunya hi afegim la resta de supermercats inaugurats en el conjunt de l’Estat el 2022, de gener a desembre, la xifra total és de 84. Es van obrir catorze centres a Andalusia, deu a la Comunitat Valenciana, nou a Balears, sis a Canàries, cinc a la Comunitat de Madrid, tres a Castella la Manxa, tres a Aragó, dos a Castella i Lleó, un al Principat d’Astúries i un a Cantàbria.

En total, aquestes 84 obertures han generat 368 nous llocs de treball i 16.282 m² de superfície de vendes.

Transgourmet Ibèrica compta amb sis plataformes de distribució repartides per tot Espanya i és referent en el sector horeca amb Gros Mercat, la seva ensenya de cash&carry, que comprèn 70 centres amb 24 gasolineres Gm Oil, i la divisió de Food Service.

L’empresa també disposa de prop de 800 supermercats franquiciats amb les ensenyes Suma, Proxim i SPAR, i amb més de 2.000 clients independents.

L’empresa, actualment propietat d’un grup suís, és l’hereva de Miquel Alimentació, fundada a Figueres l’any 1925.