Les matriculacions de turismes augmenten un 66% al gener a Girona

Les comarques gironines tanquen el mes de gener amb 393 operacions més que l'any passat

ACN

Les matriculacions de turismes a les comarques gironines es van enfilar fins a les 981 unitats al gener, un 66,8% més en comparació amb el mateix mes de l’any passat, quan el gener es va tancar amb 588 operacions, segons les dades de la patronal dels concessionaris Fecavem. 

Si comparem l’increment interanual amb les altres demarcacions catalanes, les matriculacions només van créixer més a Lleida, un 73,2%. A totes les altres províncies catalanes les operacions també augmenten, malgrat que ho fan per sota de l’increment percentual a Girona. A Tarragona les matriculacions van pujar un 53,6% i a Barcelona un 37,4%.

Segons la patronal Anfac l’augment de les matriculacions es deu al fet que en el primer mes de l’any passat es van registrar nivells «molt baixos» a causa de la crisi de microxips i els colls d’ampolla en el transport.

A Catalunya les matriculacions de turismes van augmentar un 44% al gener en comparació amb el mateix mes de l'any passat, fins a 8.893 unitats. Segons dades de la patronal Anfac, en la mateixa línia, les vendes de vehicles a l'Estat van pujar un 51% interanual, fins a 64.147 unitats.