El sector turístic espera una Setmana Santa amb millors xifres que el 2019

La Costa Brava, la Costa Daurada i la costa de Barcelona acapararan un 65% dels visitants catalans

Dos turistes en un càmping gironí durant Setmana Santa, en una imatge d'arxiu.

Dos turistes en un càmping gironí durant Setmana Santa, en una imatge d'arxiu. / Pere Duran/Nord Media

ACN

El sector turístic espera bones xifres aquesta Setmana Santa. Catalunya preveu fregar els 930.000 turistes, una xifra un 25% superior el 2022 i un 16% més que el 2019 prepandèmia. «La recuperació és un fet i s’està tornant la normalitat. Més de 500.000 d’aquests visitants correspondran a residents a Catalunya, 200.000 seran de la resta de l’Estat i el tercer lloc serà pel mercat francès, amb 70.000 turistes», va detallar ahir la directora general de Turisme, Marta Domènech, en la presentació del saló B-Travel. En paral·lel, la despesa total calculada per Setmana Santa serà d’uns 260 milions d’euros, un 5% superior a l’any 2022 però un 5% inferior al 2019. La Costa Brava, la Costa Daurada i la costa de Barcelona acapararan un 65% dels visitants catalans, mentre que un 11% apostarà pels Pirineus.

«Podem parlar ja de l’any de la remuntada, ja que estem clarament en xifres prepandèmiques», ha celebrat Domènech, que també ha donat una previsió de pernoctacions per Setmana Santa que arribarà a les 2.734.000, un 21% superior el 2022 i un 14% més que el 2019. «I això és una dada molt important», ha volgut deixar clar la directora general de Turisme, que igualment ha volgut destacar les bones xifres d’aquest inici de 2023 a l’aeroport de Barcelona. Pel que fa als preus, Domènech ha afirmat que –tot i la inflació i l’increment del cistell de la compra- no s’ha notat un increment de tarifes al sector turístic. «No s’ha notat ni en nombre de reserves ni en l’import de les reserves que s’estan fent», ha assegurat la directora general de Turisme.

«Una altra cosa és que acabi sortint al juny, juliol o durant la campanya d’estiu. De moment, en aquesta Setmana Santa no s’ha percebut una pujada de preus», va insistir Domènech.