Una enquesta de l'organització de consumidors OCU entre usuaris de línies aèries ha situat la irlandesa Aer Lingus com la companyia amb el menor grau de satisfacció. L'acompanyen altres operadores com Wizzair, Ryanair o Vueling. Per contra, Luxair, Emirates, Qatar Airways i Binter Canarias lideren la classificació. Entre els problemes més habituals hi destaquen la puntualitat, el preu, el menjar o la gestió de l'equipatge. Des de l'OCU afegeixen que el problema més usual són els retards a l'arribada, que van afectar un 19% dels entrevistats i el segon, la cancel·lació del vol. Tanmateix, l'entitat denuncia que més de la meitat de les reclamacions dels passatgers no van arribar a prosperar i van perdre la possible indemnització.

"Després de les severes restriccions de mobilitat el 2020 i les mesures de prevenció de contagis el 2021, l'any passat va suposar la tornada a una certa normalitat. Tot i això, no totes les companyies aèries han tornat amb la mateixa qualitat del servei", ha explicat l'OCU en un comunicat. La seva enquesta recull l'experiència de 19.746 passatgers d'onze països i 37 aerolínies.

Des de l'entitat de consumidors recorden que la indemnització per pèrdua d'equipatge pot assolir els 1.414 euros, mentre que per un retard l'import pot pujar a 600 euros, igual que per la cancel·lació del vol o la denegació d'embarcament. Tot i això, reconeixen que gran part dels incompliments no són denunciats entre els viatgers. És el cas, per exemple, dels afectats pels retards: només va reclamar un 20%.