Tens criptomonedes i vols saber com declarar-les a la Renda, fàcilment?

Descobreix l'eina gratuïta des de la qual podràs veure tots els moviments registrats durant l'últim any

Criptomonedes

Criptomonedes / REUTERS

Cristina Clopés

Cristina Clopés

Les criptomonedes s'han posat de moda o si més no, ara se n'escolta més a parlar. Ja fa uns quants anys que moltes persones les coneixen i hi inverteixen, però fins que, no hi ha hagut diversos famosos com Jordi Cruz, per exemple, que han estat estafats per una plataforma d'aquest tipus, agafant la seva imatge per atraure com a clixé, no se n'ha fet tant de renom.

A partir de la faula de Jordi Cruz hi va haver molts espanyols que van decidir començar a apostar en les famoses Bitcoins. A partir d'aquell moment, hi ha persones que han obtingut benefici i d'altres han estat estafades per anuncis fraudulents o per mala praxi per desconeixença.

En cas que inverteixis en criptomonedes, la plataforma Bit2Me ha llançat una eina gratuïta des d'on pots veure tots els moviments realitzats durant l'últim any, tant els guanys com les pèrdues i així avaluar la teva situació i poder presentar un informe a Hisenda.

Bit2Me

Bit2Me / Bit2Me

Aquesta plataforma et servirà per a aquesta declaració si encara no l'has presentat, ja que, tens fins al 30 de juny per presentar la declaració de la Renda 2022. La mateixa plataforma assistents qualificats per si hi ha algun dubte envers l'informe o casella a complementar abans d'enviar-ho a Hisenda.

El CEO i cofundador de Bit2Me, Leif Ferreira, ens explica que, actualment, només està disponible a Espanya i que, pròximament, es portarà a Àustria, Alemània, República Txeca i França. A cada país l'informe serà diferent o les caselles, segons la normativa d'aquest.