Montserrat Benítez demana un lideratge que millori els equips

La directora comercial de CaixaBank proposa comportar-se amb humilitat i escoltar els empleats

La directiva de Caixabank ahir duranta la seva ponència

La directiva de Caixabank ahir duranta la seva ponència / Marc Martí

Jesús Badenes

Jesús Badenes

En el marc de la jornada eWoman Girona 2023, Montserrat Benítez, directora comercial de CaixaBank a Girona i a Catalunya Central, va captivar l’audiència amb una inspiradora intervenció sobre lideratge i equitat de gènere al sector bancari. La seva trajectòria en una entitat líder van convertir el seu discurs en un dels moments rellevants.

Benítez va iniciar la seva intervenció emfatitzant la importància que un líder sigui capaç de persuadir i motivar els altres, contribuint així al desenvolupament professional dels que l’envolten. Així mateix, va abordar la percepció negativa que ha envoltat el sector bancari en els darrers temps, assenyalant la necessitat de superar aquest estigma i treballar en la construcció d’una indústria sòlida i ètica.

La directiva de Caixabank va compartir amb l’audiència un record emotiu de la seva infància, revelant que des dels nou anys ja tenia l’anhel d’emprendre, liderar, guanyar diners i assolir la independència econòmica per poder transformar realitats. Al principi, havia considerat seguir una carrera a l’àmbit judicial, però després d’avaluar detingudament el camí que havia de recórrer, va decidir presentar-se a una prova a CaixaBank.

Tretze dones

Recordant aquell moment crucial, Benítez va ressaltar que, dels tretze nous empleats contractats aquella setmana, tretze eren dones, subratllant així la seva entrada al món laboral en un entorn que històricament havia estat dominat per homes.

Utilitzant una metàfora ferroviària, la directora comercial va transmetre un missatge clar: no només es tracta de pujar al tren, sinó de mantenir-s’hi. Per Benítez, és vital continuar ascendint al tren, recorrent el camí de l’escala cap a l’infinit. En aquest sentit, va emfatitzar que CaixaBank és una empresa que proposa formació continuada i ajuda a adaptar-se als canvis.

Benítez va descriure el líder del 2023 com algú que estira, però també va advertir sobre la facilitat de caure en el paper tradicional de «cap». A més, va subratllar la importància de comportar-se amb humilitat, escoltar els empleats, reconèixer els seus esforços i saber demanar disculpes, ja que aquests gestos són apreciats i valorats per l’equip.

Benitez va expressar la seva visió d’un futur en què es veu en algun moment al Consell d’Administració de CaixaBank. Reconeixent que aquest destí potser mai no es materialitzi, però el seu desig és ocupar un lloc que la faci feliç.

Finalment, Benítez va compartir dades rellevants sobre la igualtat de gènere a CaixaBank, i va destacar que un 42% dels càrrecs directius són ocupats per dones, més del 50% de la plantilla ja són dones.