La multa d'Hisenda per fer aquestes transferències bancàries

De tots els moviments, l'Agència Tributària posa especial atenció en aquestes transaccions

La multa d'Hisenda per fer aquestes transferències bancàries.

La multa d'Hisenda per fer aquestes transferències bancàries. / jannoon028

P.B.

Els bancs són els encarregats de traslladar a l'Agència Tributària aquella informació sobre els comptes i moviments dels seus clients per a detectar activitats il·lícites o frau i també per a elaborar l'esborrany de la Declaració de la Renda i tenir un càlcul més ajustat dels guanys de cada contribuent. Per aquesta raó, les entitats bancàries han d'informar sobre pagaments i cobraments d'efectius quan les quanties superin els 3.000 euros, tal com indica la llei 7/2012, i sense importar si aquests moviments es realitzen en caixers automàtics o en finestreta.

De tots els moviments, Hisenda posa especial atenció en aquelles transaccions que superin els 10.000 euros i en els préstecs o crèdits per sobre dels 6.000 euros. Per aquesta raó, si una persona realitza una transferència de més de 10.000 euros sense comunicar-ho a Hisenda, podria enfrontar-se a multes que van des dels 600 euros i o el 50% de la quantitat enviada. Aquest és el motiu pel qual qualsevol persona haurà de justificar l'origen dels fons, ja que si no és possible demostrar la legitimitat d'aquests diners, les sancions podrien anar des dels 60.000 euros fins més de 150.000 euros.

I per Bizum?

Des de fa alguns anys, les transferències per Bizum, la plataforma que permet pagaments des del mòbil entre contactes, han cobrat rellevància entre els consumidors. I com qualsevol altra transferència bancària, el moviment de capital compta amb l'atenció de l'Agència Tributària. En aquest cas, l'ús de Bizum també haurà de ser declarat a Hisenda.