La carrossera Indcar d’Arbúcies provarà el seu minibús elèctric a Barcelona

Signa un acord de col·laboració amb TMB per testar el vehicle durant tres mesos a la capital catalana

El director de Bus de TMB i el conseller delegat de TMB amb Gaël Queralt, CEO d’Indcar.

El director de Bus de TMB i el conseller delegat de TMB amb Gaël Queralt, CEO d’Indcar. / Indcar

Redacció

Indcar, carrossera amb seu a Arbúcies, ha signat un acord amb Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) per a la realització de proves d’un nou minibús 100% elèctric. La firma ha tingut lloc aquest dimecres al congrés mundial de la UITP (Unió Internacional de Transport Públic) que s’està celebrant aquests dies a Barcelona, i ha comptat amb la presència de Gerardo Lertxundi, conseller delegat de TMB, Jacobo Kalitovics, director de Bus de TMB, i Gaël Queralt, CEO d’Indcar.

L’objectiu principal d’aquest acord és poder fer proves en condicions reals d’explotació a les línies de Barcelona durant un període de tres mesos, permetent així valorar el funcionament del minibús 100% elèctric d’Indcar. Aquestes proves es desenvoluparan de forma intensiva, començant el pròxim juliol, en diferents línies de TMB.

Durant aquest període de prova, aquest vehicle elèctric de sis metres se sotmetrà a les particularitats dels carrers i l’entorn de la ciutat. A nivell de servei, el bus se sotmetrà a les línies més exigents i en condicions de calor al juliol i l’agost, cosa que requerirà obtenir les màximes prestacions de les bateries. A més d’acumular experiència i obtenir dades de funcionalitat.

Més de 250 quilòmetres d’autonomia

El minibús ha estat presentat al congrés de la UITP com una alternativa sostenible al transport públic urbà, dissenyat per a trajectes curts, amb més de 250 quilòmetres d’autonomia i amb capacitat d’un total de fins a 35 passatgers. Entre les seves característiques principals, també destaca un carregador a bord que admet un màxim de 22 kW en corrent altern, amb capacitat de fer una càrrega completa sis hores i mitja.

«Estem molt satisfets per aquest acord amb TMB, ja que ens ajudarà a validar i conèixer les prestacions en condicions reals d’explotació del nostre nou minibús 100% elèctric. A més, simbolitza el compromís de continuar treballant en contribuir cap a un transport més sostenible, zero emissions, al segment del minibús urbà», afirma Gaël Queralt.