CCOO denuncia un "degoteig d'acomiadaments" als laboratoris d'Hipra

El sindicat sosté que són "arbitraris" i que no estan justificats per la situació econòmica de l'empresa

Les instal·lacions de la farmacèutica Hipra a Aiguaviva, en una imatge d'arxiu.

Les instal·lacions de la farmacèutica Hipra a Aiguaviva, en una imatge d'arxiu. / ANIOL RESCLOSA

ACN

CCOO ha denunciat un "degoteig d'acomiadaments" a laboratoris Hipra, l'empresa farmacèutica amb seu a Amer, i reclama la readmissió dels treballadors. En un comunicat, el sindicat exposa que la majoria de la finalització dels contractes és a l'àrea productiva i sosté que són "arbitraris" perquè els acomiadaments no estan justificats per la situació econòmica de l'empresa. La secció sindical de laboratoris Hipra remarca que durant el primer semestre de l'any hi ha hagut una vuitantena de baixes a l'empresa per diversos motius i que en la darrera setmana han acomiadat quatre treballadors, que feia una mitjana de tres anys que eren a la companyia. En un dels casos, a més, denuncien persecució sindical.

La secció sindical recull en un comunicat que el "degoteig d'acomiadaments" afecten sobretot l'àrea productiva, que és on el sindicat té més força. Segons exposen, l'empresa justifica els acomiadaments de manera genèrica, per la suposada "falta d'adequació del perfil a les necessitats del Departament de Producció". CCOO, però, els qualifica "d'arbitraris": "No estan justificats, ja que totes les persones afectades porten una mitjana de tres anys a la companyia i, per tant, han superat amb escreix el temps de prova dels respectius contractes laborals".

El sindicat també critica que la divisió de laboratoris d'Hipra estigui prescindint de treballadors que "ha estat una de les empreses, a Catalunya i a l'Estat, que ha rebut subvencions importants per al desenvolupament de la seva activitat". La companyia ha desenvolupat una vacuna contra la covid-19. "Aquests acomiadaments contravenen els propis objectius d'aquesta injecció econòmica que ha rebut la companyia", diu CCOO al comunicat.

El sindicat afirma que "no s'entén" que l'empresa "estigui fent fora gent" quan l'activitat productiva i els resultats econòmics "estan ara mateix en un creixement constant i sostingut" i les perspectives en un futur és que "aquesta tendència es mantingui".

Per això, CCOO considera que darrera d'aquests acomiadaments s'hi amaga "una situació de control" i també "de persecució" de l'activitat sindical desenvolupada per la seva secció sindical a l'empresa.

CCOO exigeix a la direcció de 'Laboratorios Hipra' la readmissió dels treballadors acomiadats i insta l'empresa a respectar el desenvolupament de l'activitat de la secció sindical i dels seus membres.

"Les sortides i incorporacions són un fet natural a qualsevol empresa"

La farmacèutica Hipra es mostra sorpresa per la denúncia que ha fet CCOO i assegura que és "un fet natural a qualsevol empresa, tant pel que fa a sortides com a noves incorporacions". En aquest sentit, l'empresa remarca que continuen "incorporant persones" i que se senten "una peça clau de creació de llocs de treball de valor". "Estem compromesos amb el creixement econòmic del territori", insisteixen. Per la seva banda, des de CCOO Indústria asseguren que els acomiadaments afecten sobretot l'àrea productiva, que és on el sindicat té més força, i que són "arbitraris".