Carme Casacuberta, primera presidenta del Consell Regulador de la DO Empordà

És la propietària i enòloga del celler Vinyes d'Olivardots de Capmany

La nova presidenta, Carme Casacuberta, davant de la seu del Consell Regulador de la DO Empordà.

La nova presidenta, Carme Casacuberta, davant de la seu del Consell Regulador de la DO Empordà.

ACN

La propietària i enòloga de Vinyes d'Olivardots de Capmany, Carme Casacuberta, ha estat escollida per unanimitat aquest dimarts nova presidenta del Consell Regulador de la DO Empordà en substitució de Xavier Albertí, que l'ha ocupat els últims vuit anys. Casacuberta es converteix així en la primera dona que presidirà l'organisme des de la seva creació l'any 1975. Entre els objectius, s'ha fixat continuar treballant per millorar l'excel·lència dels vins empordanesos; preservar i fomentar les varietats locals i impulsar pràctiques agrícoles sostenibles.

"En resum, volem impulsar la qualitat i l’autenticitat del nostre producte i fer-ho de manera sostenible per consolidar el prestigi i el valor de la nostra marca, al mercat més proper i al més llunyà, i beneficiar d’aquesta manera a productors i consumidors i alhora generar un impacte positiu en el territori", remarca Casacuberta.

La nova presidenta de la DO Empordà és propietària i enòloga del celler Vinyes d’Olivardots que va fundar l’any 2002 i que actualment dirigeix amb la seva filla, la també enòloga Carlota Pena. Llicenciada en Ciències Químiques per la Universitat de Barcelona i graduada en enologia per la Universitat Roviri i Virgili, compta amb una gran formació tècnica i una llarga experiència en l’elaboració de vins.