El govern espanyol dona suport a la candidatura per celebrar la Ryder Cup 2031 a Caldes de Malavella

Garantirà, entre altres, la participació dels jugadors, els visats i proporcionarà infraestructures de transport eficients durant la celebració de la competició

Forat 11 de l’Stadium Course del PGA Catalunya de Caldes, que aspira a la Ryder Cup del 2031.

Forat 11 de l’Stadium Course del PGA Catalunya de Caldes, que aspira a la Ryder Cup del 2031. / STEVE CARR

Europa Press

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts la sèrie de compromisos que el govern espanyol assumirà en cas que es designi a Espanya com a seu de la Ryder Cup de l'any 2031, de la qual Catalunya, amb la candidatura Costa Brava-Barcelona, seria amfitriona a Caldes de Malavella.

Aquests compromisos tenen com a objectiu "garantir l'èxit i l'adequada organització d'aquest prestigiós esdeveniment esportiu", la major competició de golf per equips, que genera "un gran interès mediàtic i atreu a visitants, la qual cosa beneficia al país amfitrió en termes esportius, turístics i econòmics".

El Govern garantirà, entre altres, la participació dels jugadors, facilitarà els visats i autoritzacions necessaris i proporcionarà infraestructures de transport eficients durant la celebració de la Ryder Cup 2031.

En el marc d'aquest compromís es contempla igualment "facilitar tots els mitjans necessaris per a garantir un desenvolupament segur i pacífic" del torneig i es garanteix "la promoció del golf a Espanya durant els set anys anteriors i cinc anys posteriors a l'esdeveniment". El Govern també es compromet a tractar de declarar el torneig "esdeveniment d'excepcional interès públic" i a garantir la celebració de tornejos associats a l'esdeveniment.

En aquest sentit, el Consell de Ministres ha autoritzat el president del Consell Superior d'Esports (CSD) per a subscriure els acords necessaris en nom del Govern d'Espanya per complir amb els compromisos derivats de la designació d'Espanya com a seu de la Ryder Cup 2031.

Aquests compromisos, que es finançaran dins del pressupost existent sense augmentar la despesa pública, van ser proposats per dotze Ministeris: Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació; Hisenda i Funció Pública; Interior; Transports, Mobilitat i Agenda Urbana; Treball i Economia Social; Indústria, Comerç i Turisme; Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica; Política Territorial; Cultura i Esport; Assumptes Econòmics i Transformació Digital; Sanitat; Inclusió, Seguretat Social i Migracions.

Amb aquest acord, el govern espanyol "mostra el seu suport a l'esport i el seu interès a aprofitar els beneficis turístics i econòmics d'aquest prestigiós esdeveniment esportiu". "L'organització d'aquest esdeveniment contribueix de manera destacada i eficaç a la promoció de l'esport en general i del golf en particular", destaca l'Executiu, que assenyala que el golf és "una motivació específica per realitzar un viatge a Espanya" i que cada any "1,2 milions de turistes" visiten el país per a practicar-lo.

"La celebració de la Ryder Cup al Club de Golf Valderrama en 1997 ja va tenir uns efectes econòmics molt positius per a aquest camp i per al conjunt del camp de Gibraltar. En rebre milers de visitants, la Ryder Cup possibilita un retorn econòmic present i futur que fa sostenible i rendible la inversió requerida", recorda.