Les empreses gironins Toni Pons i Arico Forest reben el Premi Pimes

L’empresa de calçat rep el Premi a la Mipime més Competitiva en la categoria de mitjana empresa, mentre que l’empresa del sector forestal és guardonada amb el Premi Valors al Desenvolupament Sostenible 

Toni Pons, CEO de Toni Pons, recollint el premi

Toni Pons, CEO de Toni Pons, recollint el premi / DdG

Redacció

Dues empreses de Girona han estat distingides durant la gal·la de la 36a edició dels Premis Pimes, celebrada avui al Centre de Convencions Internacional de Barcelona. 

D’una banda, PIMEC ha reconegut amb el Premi a la Mipime més Competitiva en la categoria de mitjana empresa a Toni Pons, dedicada a la fabricació de calçat, per la seva important expansió nacional i internacional. Actualment, aquesta empresa ja exporta a 57 països i al llarg de l’any 2022 va obrir quatre noves botigues a Madrid, València, Equador i Colòmbia. Enguany tenen previst l’obertura de 15 nous establiments arreu del món. El guardó ha estat recollit pel seu CEO, Jordi Pons. 

D’altra banda, la patronal ha atorgat el Premi Valors al Desenvolupament Sostenible a Arico Forest, que desenvolupa activitats de jardineria, treballs forestals i es dediquen a la conservació i el manteniment de les carreteres. Al llarg de la seva trajectòria han anat introduint diversos valors que formen part del seu dia a dia com la conciliació, la formació, o la seguretat i la salut en el treball, entre altres accions de Responsabilitat Social Corporativa. L’empresari Antoni Arimany ha estat l’encarregat de recollir el guardó. 

La cerimònia ha comptat amb la participació del president de PIMEC Girona, Pere Cornellà, acompanyat d’altres membres de la patronal al territori. A més, hi han assistit autoritats com Raquel Robert, directora dels SSTT d'Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya a Girona; i d’Anna Garriga, degana de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Girona.