L’Hotel Santa Marta celebra 65 anys mantenint «l’essència familiar»

L’establiment de Lloret de Mar, que va obrir les seves portes el 14 de juny del 1958, està dirigit per la segona i tercera generació familiar

L’hotel espera arribar a un 95% d’ocupació aquest estiu 

Acte de celebració dels 65 anys de l’Hotel Santa Marta.

Acte de celebració dels 65 anys de l’Hotel Santa Marta. / Ajuntament Blanes

J.L

L’Hotel Santa Marta de Lloret de Mar celebra el seu 65è aniversari. Situat a peu de la platja de Santa Cristina, la història de l’Hotel Santa Marta es remunta a finals del segle XIX, quan era una propietat pertanyent a la família Batlló. El 1956, la propietat va passar a mans de Josep Noguera Espasa i Marta Batlló Canadell, que van decidir aprofitar la seva ubicació per convertir aquella casa senyorial d’estiueig en un hotel. Així va néixer l’Hotel Santa Marta, batejat en honor a la seva propietària i també a la patrona de l’hoteleria. Sota la direcció de l’arquitecte Joan Barangé Tusquets, es van dur a terme obres de remodelació i ampliació. L’hotel va obrir oficialment les portes el 14 de juny del 1958, amb una cerimònia d’inauguració que va comptar amb la presència d’autoritats i destacades personalitats del món turístic i de la restauració.

Actualment, l’establiment està dirigit per la segona i tercera generació de la familia, amb el clar objectiu de mantenir «l’essència familiar». «Per nosaltres és molt important el servei, els nostres clients i els nostres empleats. No ens considerem un hotel de luxe a nivell decoratiu, però si pel que fa a l’atenció que oferim i per l’espai on estem, rodejats de natura», assegura Andrea Noguera, copropietària i gerent de l’hotel.

L’hotel, de cinc estrelles, disposa de 76 habitacions, a més de diferents serveis com restaurant o un espai «Wellness & Spa». L’establiment, que factura gairebé sis milions d’euros a l’any, espera una bona temporada d’estiu. Segons detalla Andrea Noguera, actualment tenen un 80% de les habitacions reservades pel juliol i un 78% a l’agost, malgrat que la copropietària creu que arribaran mínim al 95% d’ocupació durant aquests mesos.

Amb el pas dels anys, l’establiment s’ha anat forjant un renom de prestigi, d’acord amb les cinc estrelles, i s’ha anat transformant per satisfer les demandes i millorar les instal·lacions. Així, l’any 1962 es van construir 20 noves habitacions, seguides per una segona ampliació al 1972 per afegir-ne 14 més. 

L’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas, durant l’acte de celebració.

L’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas, durant l’acte de celebració. / Ajuntament Blanes

El passat dimecres, l’establiment va celebrar els seus 65 anys de vida, amb presencia institucional. L’Hotel Santa Marta va celebrar un acte amb desenes de convidats, que es va encetar amb la projecció d’un vídeo preparat especialment per a l’ocasió, i que resumia els seixanta-cinc anys de vida de l’hotel. L’alcalde de Lloret de Mar, Adrià Lamelas, i el batlle de Blanes, Jordi Hernández, van participar en l’acte.

A la celebració també van assistir-hi els respectius responsables polítics de les àrees de referència en cada ajuntament: Joan Felip, regidor de Promoció de la Ciutat, Turisme, Comerç i Empresa al consistori blanenc; així com Frederic Guich i Nino Gómez, regidors de Turisme i Promoció Econòmica, respectivament, al consistori lloretenc. També es va convidar la regidora d’Acció Social i Educació de Blanes, Glòria Agudo, així com representants de la vida social, econòmica i cultural de Blanes i Lloret de Mar.