El Fòrum Carlemany celebra la Gala del seu 20è aniversari

 L’entitat ha guardonat Josep Coll, Joan Maria Cassany i Maria Saló en un esdeveniment que reuneix 300 assistents, entre els quals hi ha premiats d’anys anteriors com Jordi Pujol, Jordi Cuixart o Jaume Roures

 La propera gran trobada organitzada per l’entitat es farà el mes de novembre amb la Supertransversal, que aquest 2023 abordarà la indústria 5.0 i la interacció entre l’ésser humà i les màquines

Guardonats amb el Soci d’Honor i el Falcó Carlemany en d’altres edicions, els premiats d’aquest 2023 i la presidenta del Fòrum Carlemany, Sandra Masoliver, ahir al Castell de Sant Gregori .

Guardonats amb el Soci d’Honor i el Falcó Carlemany en d’altres edicions, els premiats d’aquest 2023 i la presidenta del Fòrum Carlemany, Sandra Masoliver, ahir al Castell de Sant Gregori . / Xavi Utiel

Redacció

El Fòrum Carlemany va celebrar ahir al Castell de Sant Gregori la Gala anual i ho va fer amb un format especial per commemorar els 20 anys de l’entitat. Els premiats d’enguany van ser Josep Coll, gerent de Sant Dalmai Food Company; Maria Saló, directora de recursos humans a Frit Ravich i Joan Maria Cassany, de Lennati. Durant la gala, Sandra Masoliver, presidenta del Fòrum Carlemany i CEO de Masoliver, va donar “l’enhorabona” als tres guardonats que va descriure com “persones que han cregut en el Fòrum i que l’han fet brillar des de l’ombra”. Sobre el vintè aniversari del Fòrum, Masoliver va afegir que “no és fruit de l’atzar que sumem 20 anys, sinó gràcies a l’empenta i el treball incansable que han compartit any rere any els diferents presidents i membres”, al mateix temps que assegurava que “continuarem sumant anys per contribuir a promoure l’excel·lència de les nostres empreses, el talent dels nostres membres i fer un país millor”.

Amb un format diferent del d’altres edicions, la Gala va comptar amb l’assistència de 300 persones. Entre els convidats, hi havia persones que altres anys havien estat guardonades amb el Soci d’Honor i el Falcó Carlemany com Jordi Pujol, expresident de la Generalitat, Jordi Cuixart, expresident d’Òmnium Cultural o Jaume Roures, soci de Mediapro, als quals se’ls va retre homenatge i se’ls va reconèixer “l’esforç, la dedicació i el treball”.

Reptes de futur

La propera gran trobada que organitzarà l’entitat tindrà lloc al mes de novembre amb la Supertransveral, on diferents empresaris es reuniran i, mitjançant el becnhmarking, abordaran tot allò relacionat amb la indústria 5.0 i la interacció entre l’ésser humà i les màquines, amb la intel·ligència artificial i robòtica com a elements més destacats.

Sobre el Fòrum Carlemany

 Fundat el 2003, el Fòrum Carlemany és una entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu principal cercar l’excel·lència en la gestió empresarial i la millora continuada dels negocis mitjançant el ‘benchmarking’, una tècnica basada en compartir experiències a través de trobades, debats i reunions dels diversos grups de treball. Ha complert 20 anys i ho ha fet amb un centenar d’empreses gironines associades de diversos sectors industrials. Gaudeix d’una elevada participació en les activitats que lidera, amb la implicació de prop de mig miler de directius i directives. 

Una quarta part del centenar de companyies que en formen part facturen més de 60 milions d’euros anuals i gairebé la meitat, un 42%, estan ubicades a la comarca del Gironès. Des de microempreses (un 6% tenen entre un i deu treballadors) fins a grans organitzacions, el 24%, que disposen d’una plantilla amb més de 251 persones. Girona FC, Bàsquet Girona, Agrienergia, Frit Ravich, Galetes Trias, Haribo, Hipra, Comexi, Metalquimia, Noel, Bassols Energia, Cuatrecases i Wikiloc, entre moltes altres, són algunes de les companyies associades. Els seus directius participants al Fòrum es divideixen en 14 grups de ‘benchmarking’(Assistants de direcció, Administració i Finances, Alta Direcció, Carlemanys Junior, Grup Club de l’Empresari, Direcció Comercial i Màrqueting, Enginyeria R+D+I, Gestió de la Cadena de subministrament, Gestió de persones, TIC, Relacions Laborals, Prevenció de Riscos Laborals, ESG i Emprenedors). Aquests grups realitzen trobades al llarg de l’any per tractar diversos temes i posar al damunt de la taula les seves experiències i coneixements propis. De sessions de ‘benchmarking’ se’n fan mig centenar a l’any, reuneixen en total a uns 500 directius i l’assistència i participació ronda el 87% d’empreses actives.