Si tens alguna d'aquestes feines, pots no treballar durant l'onada de calor

Les temperatures extremes podrien afectar la jornada laboral de moltes persones

Girona viu el primer episodi d'onada de calor de l'estiu

Girona viu el primer episodi d'onada de calor de l'estiu / Marc Martí

La segona onada de calor de l'estiu colpeja amb força a Espanya, deixant múltiples avisos per fenòmens meteorològics adversos. Davant aquesta intensitat, s'ha activat el nivell vermell en diverses províncies, com Còrdova, Jaén, Saragossa, Terol i Albacete. Amb l'objectiu d'evitar tragèdies, el Consell de Ministres va aprovar un decret per a modificar les condicions de seguretat dels treballadors davant temperatures extremes. Aquestes mesures inclouen la reducció o adaptació de les jornades laborals en les zones afectades.

El paquet de mesures del Consell de Ministres té com a finalitat protegir els treballadors enfront de condicions climàtiques adverses. Entre les mesures es troba la prohibició de realitzar activitats laborals durant les hores dels fenòmens meteorològics. Es fa especial èmfasi en els avisos taronja i vermell, que exigeixen l'adaptació de les condicions de treball. Això implica que els treballadors que realitzen feines a l'aire lliure podrien veure reduïda la seva jornada laboral en les zones afectades per l'onada de calor.

Àrees d'Andalusia com Còrdova i Jaén es troben en nivell vermell a causa de temperatures extremes que aconsegueixen els 44 °C a l'ombra. L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha pronosticat una nova onada de calor, amb temperatures significativament elevades en gran part de la península i Balears. A més dels avisos vermells, s'han activat nombrosos avisos taronja i groc en 34 províncies, que inclouen àrees de Múrcia, Madrid, Barcelona i les illes Balears.

Aquesta intensa onada de calor ha portat a la Aemet a emetre avisos de nivell vermell en zones de Saragossa, Terol i Albacete. Així mateix, hi ha avisos taronja i groc en gran part de la península, afectant un total de 36 províncies. Encara que la durada d'aquesta onada de calor serà relativament breu, s'espera que les temperatures continuïn sent elevades fins i tot després de la seva finalització.