Les vendes a l'Espai Gironès de Salt augmenten un 4,3% el primer semestre de l'any

2,85 milions de persones han passat pel centre comercial gironí

Interior de l'Espai Gironès.

Interior de l'Espai Gironès. / Espai Gironès

ACN

Les vendes a l'Espai Gironès de Salt han augmentat un 4,3% al primer semestre. Entre gener i juny, les botigues i serveis del centre comercial han facturat 63 milions d'euros. Els sectors que més han crescut són la moda i la restauració. A més els cinemes han recuperat l'afluència i les xifres d'espectadors ja arriben a les d'abans de la pandèmia. En paral·lel, aquest 2023 el complex també ha rebut més clients. En concret, 2,85 milions de persones -majoritàriament, famílies- han comprat a les botigues o han fet ús dels diferents serveis, cosa que suposa un creixement del 3,5%. El gerent de l'Espai, Pau Jordà, subratlla que l'obertura de botigues com Primark ha contribuït a l'alça i consoliden el complex com a "referent" al territori.

Les dades del primer semestre a l'Espai Gironès -que aquest 2023 ha celebrat els divuit anys- consoliden la tendència a l'alça del centre comercial. Entre gener i juny, els establiments i serveis han fet vendes que sumen 63 milions d'euros, xifra que traslladada en percentatges suposa un increment del 4,3% en comparació amb el mateix període de l'any passat.

En paral·lel, també han crescut els visitants. Durant aquests sis mesos hi ha hagut 2,85 milions de persones que han passat pel complex, un 3% més en comparació amb el 2022. Aquest increment, a més, ha continuat durant el juliol, quan l'Espai Gironès ha rebut 570.000 visitants (un 3,5% més que el juliol de l'any passat).

Els sectors que més han crescut han estat els de restauració (+10%) i la moda (+8,2%). A més, l'afluència als cinemes s'ha recuperat i els Odeon que hi ha dins el complex ja arriben a les xifres d'espectadors que tenien abans de la pandèmia.

"Després de l'etapa dura i complicada que va suposar tant la pandèmia com la postpandèmia, un cop més aquestes xifres confirmen la trajectòria ascendent del centre i el consoliden com a referent al territori", subratlla el gerent de l'Espai Gironès, Pau Jordà. "Les dades, fins i tot, són millors que les del 2019 per l'arrida d'establiments com Primark, que s'han sumat a la resta i fan que l'oferta comercial de l'Espai atregui més visitants", hi afegeix.

Majoritàriament, els qui van al complex per comprar a les botigues o fer ús dels serveis són famílies. No només de les comarques gironines sinó també, en un percentatge important, procedents del sud de França o de l'àrea de Barcelona. A més, Jordà subratlla que també s'estan recuperant els turistes estrangers que aprofiten les vacances per anar-hi de compres.

"Estem especialment satisfets dels que han visitat el centre durant aquest juliol, i esperem que a l'agost aquesta tendència es mantingui i augmenti", concreta el gerent. "De fet, recuperar del tot el visitant-turista era un dels objectius que ens vam marcar a principis d'any", hi afegeix Jordà.

40.000 metres quadrats i 130 establiments

Actualment, l'Espai Gironès acull uns 130 establiments dins el complex, als quals s'hi sumen l'hotel i la benzinera exteriors. Al voltant del 50% dels locals són botigues de moda i la resta, de complements, restauració i lleure, objectes per a la llar, botigues d'electrònica i de serveis.

El centre té 40.000 metres quadrats de superfície de lloguer, repartida en dues plantes, i disposa de 2.500 places gratuïtes d'aparcament. Recentment a l'oferta comercial s'hi ha afegit la marca Parfois (amb bosses de mà, accessoris i moda femenina) i s'han reformat les botigues Game, Bijou Brigitte i Burger King. Dins l'Espai Gironès hi treballen unes 800 persones (entre personal dels establiments, d'oficines i dels departaments de neteja, seguretat i manteniment).