El programa Incorpora aconsegueix fins a 621 contractacions a Girona

A les comarques gironines fins a 295 empreses col·laboren amb el programa de la Fundació La Caixa

Dos participants del programa Incorpora.

Dos participants del programa Incorpora. / Fundació La Caixa

Redacció

Durant la primera meitat de l’any, el programa Incorpora de la Fundació La Caixa ha aconseguit 621 contractacions de persones amb discapacitat o en situació de risc d’exclusió social a Girona, i ha contribuït a impulsar una vintena de nous negocis a través de la línia d’Autoocupació. En concret, a Girona, el programa Incorpora ha atès aquest primer semestre 1.485 persones.

A les comarques gironines, actualment, hi col·laboren 295 empreses i a Catalunya 2.665. Des que es va posar en marxa el 2006, en global, s’han adherit al programa 85.829 empreses de sectors tan diversos com l’hostaleria, el comerç, la neteja, l’atenció sociosanitària, el transport i l’emmagatzematge. El 2023 hi han col·laborat 10.482 empreses, i cada any se n’hi sumen de noves, segons relaten des de la fundació. «Però un punt molt important és la capacitat que té el programa per aconseguir que les empreses que han utilitzat els seus serveis per primera vegada vulguin repetir per cobrir necessitats posteriors de contractació», afirmen en un comunicat.

Així, l’índex de fidelització de les empreses (que mesura, dins del total d’empreses usuàries del programa Incorpora en un mateix any, el percentatge de les que l’utilitzen de manera repetida o recurrent) ha passat del 47% al 60% els últims cinc anys.

El programa Incorpora té com a objectiu acompanyar persones amb discapacitat, joves en situació de risc d’exclusió, dones víctimes de violència de gènere, persones de més de 45 anys en atur, persones privades de llibertat i persones amb problemes de salut mental, entre altres col·lectius.