AquaMarina Costa Brava compra un vaixell per a recollir aigua salada

La nova embarcació de la companyia gironina pot transportar uns 10.000 litres d’aigua

El fundador i propietària d’AquaMarina Costa Brava, Josep Maria Puig, davant de l’embarcació.

El fundador i propietària d’AquaMarina Costa Brava, Josep Maria Puig, davant de l’embarcació. / AquaMarina Costa Brava

Joel Lozano

Joel Lozano

La companyia gironina Aquamarina Costa Brava ha comprat un vaixell que estarà destinat a recollir aigua del mar per a després comercialitzar-la. L’empresa amb seu a Ullà, al Baix Empordà, es dedica al tractament, envasament i venda d’aigua de mar microfiltrada. Fins ara, Aquamarina Costa Brava subcontractava a un pescador que portava l’aigua al port, on un camió cisterna la recollia per a transportar-la fins a les instal·lacions de la companyia, on aquesta aigua era tractada. Ara, amb aquesta compra, l’empresa durà a terme tot el procés, des de recollir l’aigua fins a envasar-la, amb una petita excepció, de vegades compten amb un camió cisterna extern que té una capacitat de 25.000 litres, sis vegades més que el vehicle que l’empresa té en propietat.

Un vaixell creat a Galícia

El vaixell, que està previst que arribi a la Costa Brava la pròxima setmana, està preparat per carregar uns 10.000 litres, segons assegura el fundador i propietària d’Aquamarina Costa Brava, Josep Maria Puig. L’embarcació ha estat construïda a la drassana Polymade de Portonovo, a Galícia.En el disseny d’aquesta ha participat la Fundació Philippe Cousteau, entitat amb la qual col·labora la firma gironina. «Jo diria que som ara mateix pràcticament els únics que fem a Espanya aquest producte i tenim un vaixell propi», afirma el propietari d’Aquamarina Costa Brava. La companyia gironina operarà el vaixell a la Costa Brava, amb base compartida entre l’Escala i l’Estartit

Per a succionar l’aigua, l’empresa entra un o dos quilòmetres mar endins i «anem a buscar l’aigua de mar a quatre o cinc metres de profunditat buscant les zones més pures. En això ens ajuda la Fundació Philippe Cousteaua, amb indicadors per veure on hi ha l’aigua més neta, ja que a causa de els corrents la qualitat de l’aigua varia», detalla Josep Maria Puig.

Productes de la companyia gironina a les seves instal·lacions a Ullà.

Productes de la companyia gironina a les seves instal·lacions a Ullà. / AquaMarina Costa Brava

Diversos productes

Després de ser tractada, aquesta aigua de mar és apta per a consum i és utilitzada en diverses indústries, incloent-hi l’alimentària i farmacèutica, com a matèria primera. A més de produir i vendre aigua de mar hipertònica i isotònica, l’empresa compta amb la marca Amare Health dedicada a crear productes per a la salut i la higiene personal. Actualment, l’empresa compta amb set treballadors, factura uns 600.000 euros a l’any i comercialitza cada mes uns 60.000 litres d’aigua. Amb la nova embarcació, l’empresa espera arribar al milió d’euros de facturació i poder transportar uns 100.000 litres d’aigua al mes.

Subscriu-te per seguir llegint