El projecte d’inserció laboral de Càritas "Emplea Lab" reuneix 80 persones a Girona

Està adreçat a persones en edat laboral, en situació de desocupació, i que són perceptores de l'Ingrés Mínim Vital o de la Renda Garantida de Ciutadania

Jornada d'inserció laboral impulsada per Càritas Girona

Jornada d'inserció laboral impulsada per Càritas Girona / Càritas Girona

Redacció

Càritas Diocesana de Girona ha celebrat aquest divendres la jornada networking 'Emplea Lab', una iniciativa que està adreçada a persones en edat laboral, en situació de desocupació i que són perceptores de l'Ingrés Mínim Vital o bé, de la Renda Garantida de Ciutadania. La trobada, organitzada conjuntament amb la FOEG (Fundació d'Organitzacions Empresarials de Girona), s'ha dut a terme a les instal·lacions del Girona Hub i hi han assistit 80 participants de diferents projectes laborals de Càritas i vuit empreses en recerca de personal.

El projecte es va posar en marxa a nivell estatal l'any 2022 i, a nivell gironí, Càritas s'hi va sumar l'1 d'octubre del mateix any i es van començar a atendre persones el gener del 2023.

Les persones participants formen part d'un estudi que té l'objectiu de millorar la seva ocupabilitat mitjançant un acompanyament intensiu per a la recerca d'ocupació. El projecte compta amb la participació d'entitats com la FOEG, la CEOE (Confederación Española de Organizaciones Empresariales) i la Fundació ADECCO.

Fins a dia d'avui, des de Càritas Girona i el projecte Emplea Lab s'han atès 110 persones. El projecte està finançat pel Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions i a través dels Fons Next Generation.