FINEXIT, l’escape room financer que desafia els estudiants gironins

La iniciativa recorre una ruta per centres educatius de més de 40 ciutats d’Espanya

Exterior de  l’escape room financer.

Exterior de l’escape room financer. / Cambra de comerç de girona

Redacció

La Cambra de Comerç d’Espanya i la Fundació Mapfre, amb la col·laboració de Cambra de Girona i cofinançament de la Unió Europea, han posat en marxa la ruta FINEXIT, un escape room financer itinerant que recorre centres de Formació Professional de 41 ciutats per a fomentar la formació financera entre l’alumnat.

La unitat mòbil, especialment dissenyada per a aquesta acció, porta aquesta experiència a les instal·lacions de cada centre. Dos educadors experts acompanyen els estudiants, brindant orientació i coneixements especialitzats.

La ruta ha fet escala aquesta setmana a Girona, per aturar-se a tocar de l’Institut d’Educació Secundària Montilivi. A la inauguració de l’escape room hi han participat Eduard Torrent, director gerent de la Cambra de Girona; Ivan Ricart, coordinador d’FP dels Serveis Territorials d’Educació de la Generalitat; i Mercè Donadeu Figueres, representant de la Fundació Mapfre a Girona.

La iniciativa, nascuda per abordar la bretxa en educació financera i proporcionar als estudiants les eines i el coneixement necessaris, visitarà 15 comunitats autònomes.

Coneixements financers

Des de la Cambra detallen que la manca de coneixements suficients en educació financera entre els joves és «una preocupació creixent». «Molts estudiants es graduen sense una sòlida comprensió de conceptes fonamentals com l’estalvi, la inversió i la gestió de deutes», afirmen.

«Aquesta manca de preparació financera pot tenir algunes conseqüències en el seu dia a dia, des de dificultats per manejar les seves finances fins a prendre decisions poc encertades en l’àmbit econòmic,«, relaten en un comunicat.

La trama de FINEXIT es centra en una primera missió colonial privada a Mart, en què, en un temps limitat, els jugadors han de descobrir l’objectiu de la seva missió i intentar assolir-ho, mitjançant diferents proves que treballen diferents conceptes financers.