Les Canàries, el destí que propicia que les empreses puguin créixer

Les illes Canàries ofereixen una combinació única de beneficis fiscals, ubicació estratègica, qualitat de vida i suport governamental que fan que siguin un lloc atractiu per al creixement empresarial i l’expansió d’activitats comercials.

TENERIFE

TENERIFE

Més de 700 empreses ja han escollit les illes Canàries com a centre d’operacions i expansions per establir el seu negoci. I és que les illes, a més de ser un reclam tant per a turistes com per a nòmades digitals, destaquen per oferir un ecosistema empresarial ple d’oportunitats. Aquest destí té una ubicació estratègica que el converteix en un punt de trobada clau per al comerç internacional i les activitats empresarials que busquen obrir-se a diferents mercats. A més a més, compten amb un règim fiscal específic, conegut com a Zona Especial Canària (ZEC), que ofereix avantatges fiscals com una reducció del 4% en l’impost sobre societats, la més baixa d’Europa, i alguns dels incentius fiscals per a R+D+I més alts del món, que assoleixen el 75,6%.

No podem oblidar les seves infraestructures, que inclouen ports, aeroports i carreteres, fet que facilita que les illes tinguin bones connexions amb altres parts del món. S’hi poden trobar connexions directes amb les principals capitals europees i africanes. A més, ofereixen una connectivitat excel·lent amb fibra òptica d’alta velocitat a més del 90% del territori i el millor fus horari per fer negocis amb tot el món.

Un referent per a les empreses

Les illes Canàries són un destí turístic molt popular arreu del món, però, a més, el seu clima i les temperatures suaus durant tot l’any atrauen els coneguts com a nòmades digitals i empresaris que busquen millorar la seva qualitat de vida. Les seves condicions afavoreixen que s’atragui i retingui el talent. A més, compten amb set universitats de prestigi al seu territori i amb més de 170 centres formatius.

Des d’empreses emergents fins a multinacionals troben a les Canàries un ecosistema vibrant que fomenta la innovació gràcies a una sòlida col·laboració publicoprivada. S’ha de destacar que les illes són un excel·lent laboratori natural de recerca per a activitats d’R+D, economia blava, biotecnologia o aeronàutica i aeroespacial, gràcies a les seves condicions geogràfiques i ambientals, a les seves infraestructures i als seus centres de recerca, que compten amb molt de reconeixement a escala mundial.

No només això, sinó que les illes també s’han convertit en un referent per a projectes audiovisuals i d’animació, ja que ofereixen localitzacions de somni i una indústria local molt experimentada. Gràcies a això, pel·lícules que han sigut èxits a taquilla i videojocs com Star Wars, The Witcher, La Patrulla Canina i Pocoyó han escollit les Canàries.

Canary Islands Hub

Per visibilitzar les oportunitats que ofereixen les illes Canàries, Proexca, l’agència de promoció econòmica del Govern de les Canàries, ha posat en marxa una sèrie d’esdeveniments en col·laboració amb Prensa Ibérica al territori nacional, sota la marca Canary Islands Hub, a fi de promoure les oportunitats que ofereixen les Canàries com a hub comercial i de negocis, destacant els seus avantatges diferencials com els baixos costos operacionals, la seva posició geoestratègica a Europa i la seva capacitat per atraure i retenir talent.

Canary Islands Hub busca promoure la internacionalització de l’empresa canària, enfortir el teixit empresarial canari i atraure inversions estratègiques cap a les Canàries.

El circuit d’esdeveniments que s’estan portant a terme el 2023 recorrerà diferents ciutats de la geografia espanyola sota el prisma següent: «¿Per què les empreses elegeixen les Canàries per créixer?». La Corunya, Màlaga, Barcelona, Girona, València i Madrid són les ciutats escollides per Canary Islands Hub per a aquestes jornades.