Més de 250 estudiants i una vintena d’empreses a la Fira d’Ocupació de la Cambra de Sant Feliu

Els joves van rebre informació pràctica sobre els perfils que les empreses solen contractar i els programes especialitzats de formació amb sortides laborals

Alguns estudiants a la Fira d’Ocupació de la Cambra de Sant Feliu.

Alguns estudiants a la Fira d’Ocupació de la Cambra de Sant Feliu. / DdG

Redacció

La Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols va celebrar dijous la II Fira d’Ocupació, adreçada a joves de 16 a 29 anys. Hi van prendre part més de 250 estudiants i una vintena d’empreses. Els joves van rebre informació pràctica sobre els perfils que les empreses solen contractar i els programes especialitzats de formació amb sortides laborals, amb experts en orientació ocupacional.

Un dels experts explicant el contigut del taller que es va fer a la Fira d'Ocupació de Sant Feliu de Guíxols

Un dels experts explicant el contigut del taller que es va fer a la Fira d'Ocupació de Sant Feliu de Guíxols / DdG

La majoria dels joves eren estudiants d’Institut i van tenir l’oportunitat de participar en nombroses activitats: conferències, tallers de Canva per crear el teu CV, tallers de xarxes socials... També van mantenir entrevistes amb una empresa de treball temporal (ETT), que els va permetre presentar els seus currículums, i van poder assistir a sessions amb un coach per aprendre la millor manera de superar una entrevista.

La fira es va repartir en els tres pisos de l’edifici de la Cambra. A l’espai Empreses hi estaven representats sectors com el turisme i l’hoteleria, l’estètica i la perruqueria, els esports nàutics i d’aventura, el sector d’hidràulic, les immobiliàries o els comerços locals i fundacions sense ànim de lucre. També una empresa de treball temporal i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). En aquest espai, cada empresa va exposar les seves ofertes de treball i han mantingut entrevistes amb els joves interessats.

El cartell de la Fira d'Ocupació

El cartell de la Fira d'Ocupació / DdG

Els alumnes també van assistir a demostracions en directe d’alguns oficis, amb professionals de la tapisseria, el disseny de roba i complements tèxtils -amb materials nous i reciclats, per posar en valor l’economia circular- així com amb un cisteller amb creacions en vímet en espais interiors i exteriors, demostracions de maquillatge i d’estètica i perruqueria, i un rellotger, el primer alumne de l’Espai del Rellotge de la Cambra de Sant Feliu de Guíxols.

La importància de les Fires d’Ocupació rau en el fet que els joves de la demarcació de la Cambra -Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro, Castell-Platja d’Aro, Llagostera, Cassà de la Selva, Vidreres i Tossa de Mar-, poden conèixer, de primera mà, les oportunitats per trobar feina.  

El gran èxit de participació d’aquest any, i el fet de poder ajudar a decidir el futur de molts joves, fa que la Cambra ja pensi en la pròxima edició de la fira.