Els Comuns portaran el conflicte de Comforsa al Parlament

La formació es reuneix amb representants de la plantilla i denuncia "una manca de compromís del Govern" amb la siderúrgica del Ripollès

Reunió dls diputats Joan Carles Gallego i Enric Bárcena amb treballadors de Comforsa

Reunió dls diputats Joan Carles Gallego i Enric Bárcena amb treballadors de Comforsa / Comuns

Redacció

Joan Carles Gallego i Enric Bárcena, diputats d'En Comú Podem al Parlament, s'han reunit aquest dilluns amb representants del comitè d'empresa de Comforsa, siderúrgica del Ripollès propietat de la Generallitat que viu amb incertesa el seu futur. L'objectiu de la visita dels diputats, segons detallen els Comuns, era conèixer de primera mà la situació de la plantilla. "El que ha quedat clar és que hi ha una manca de compromís del govern de la Generalitat davant la situació d'incertesa", ha declarat Gallego.

Per Gallego i Bárcena, la trobada els ha deixat clar que "Comforsa una empresa que té futur, viabilitat i producte amb demanda, però si no hi ha un compromís ferm del govern de la Generalitat des del punt de vista de les inversions i d'una normativa flexible perquè puguin actuar, evidentment hi haurà problemes", ha matisat Gallego. Els Comuns s'han compromès a portar al Parlament la problemàtica de la firma: "Exigirem al govern de la Generalitat una actitud de diàleg amb els representants dels treballadors però sobretot de compromís amb la viabilitat futura de l'empresa, que és important per la comarca del Ripollès; Comforsa és un pol de creació de riquesa i també és de creació d'ocupació que no pot perillar", ha explicat Gallego.

Després de la trobada amb el comitè d'empresa de Comforsa, Bárcena i Gallego han aprofitat la seva visita al Ripollès per reunir-se també amb Oriol Lázaro, alcalde Campdevàvol, principal municipi afectat per la incertesa en la viabilitat futura de Comforsa. L'empresa, propietat de la Generalitat ocupa de forma directa més de 300 persones i de forma indirecta més de 600. "Si perilla l'activitat de l'empresa, perilla també el futur de la comarca perquè suposaria pèrdua de teixit industrial amb conseqüències a mig i llarg termini", ha conclòs Gallego.

Millores salarials

El passat 1 de desembre, l'assemblea de treballadors de Comforsa, amb el suport de CCOO i UGT, va començar una mobilització a Campdevànol que es va allargar fins al 5 de desembre. El president del comitè, Xavier Rodríguez, va explicar que la principal reivindicació és que la gestió de la siderúrgica, propietat de la Generalitat, sigui "més àgil" perquè funcioni com una empresa mercantil, cosa que ara asseguren que no passa, i evitar així que la viabilitat estigui en "perill" Els treballadors també reclamen un increment salarial i que se'ls revisin els grups professionals, entre d'altres demandes.