El gironí Jaume Fàbrega deixa la presidència del Consell General de Cambres de Catalunya

El president de la Cambra de Barcelona, Josep Santacreu, agafa el relleu

Jaume Fàbrega, president de la Cambra de Girona

Jaume Fàbrega, president de la Cambra de Girona / Marc Martí Font

Europa Press/Redacció

El president de la Cambra de Barcelona, Josep Santacreu, ha assumit la presidència del Consell General de Cambres de Catalunya en substitució del president de la Cambra de Girona, Jaume Fàbrega, que passa a ser nou vicepresident de l'ens.

En un comunicat aquest dilluns, la Cambra de Barcelona ha explicat que el president de la Cambra de Sabadell (Barcelona), Ramon Alberich, serà el tresorer de l'entitat. Per la seva banda, la presidenta de la Cambra de Tarragona, Laura Roigé; el de la Cambra de Lleida, Jaume Saltó, i el de la Cambra de Sant Feliu de Guíxols, Pere Ayach, ocuparan les vocalies.

Amb la constitució del Ple i el nomenament del nou Comitè Executiu del Consell, es completa el procés electoral de renovació dels òrgans de govern del conjunt de les cambres de comerç catalanes. El Ple està integrat pels presidents de les 13 cambres catalanes, a més d'un segon representant per cada corporació de dret públic.

El president de la Cambra de Girona, Jaume Fàbrega, va ser elegit l'any 2021 per unanimitat president del Consell General de Cambres de Catalunya en substitució de Joan Canadell. El cas de Fàbrega ha estat una excepció, ja que el gironí ha ocupat durant aquests anys un càrrec que tradicionalment ha assumit el president de la Cambra de Barcelona.