Un de cada tres habitatges de lloguer a Girona s’arrenda en menys de 24 hores

És la ciutat amb un percentatge més elevat de lloguers «exprés» de tot Espanya

Fins a un 26% dels pisos que es van vendre a Girona a través d’Idealista durant el passat mes de novembre no portava ni una setmana al mercat

Un pis de lloguer, en una imatge d'arxiu.

Un pis de lloguer, en una imatge d'arxiu. / MARC MARTÍ

Joel Lozano

Joel Lozano

Un de cada tres habitatges que es va llogar a través d’Idealista durant el mes de novembre a Girona no feia ni 24 hores que era al mercat, segons un estudi publicat pel portal immobiliari.

Girona és la ciutat amb un percentatge més elevat de lloguers «exprés» de tot Espanya, amb un 33% dels pisos arrendats. A Girona la segueixen Vitòria, on el 27% dels habitatges que es van llogar no va durar ni tan sols 24 hores al mercat; la Corunya i Palma, amb el 23% en tots dos casos; Lleó (22%); Burgos (22%); Las Palmas de Gran Canària, Huelva i València (20% en tots tres casos).

La xifra registrada a la ciutat de Girona es troba molt per sobre de la mitjana espanyola, on el 18% dels pisos llogats van durar menys 24 hores al mercat. Per sobre de la mitjana estatal hi ha Madrid, Saragossa, Múrcia i Conca, que comparteixen una taxa del 19% de lloguers exprés. Un total de set capitals registren un percentatge de lloguers immediats a la línia d’Espanya: Barcelona, Alacant, Tarragona, Zamora, Palència, Almeria i Osca tenen una taxa del 18%.

Francisco Iñareta, portaveu d’Idealista, assegura que «aquestes dades mostren que els problemes d’oferta de lloguer i la velocitat a què els habitatges desapareixen del mercat s’han estès per totes capitals espanyoles». Afirma que «unes taxes de lloguers exprés tan elevades provoquen enorme tensió al mercat, empenyent cap amunt els preus i augmentant l’ansietat de les famílies que busquen establir-se en un habitatge de lloguer».

Vendes «exprés»

El mercat immobiliari gironí també registra una xifra important de vendes «exprés». Fins a un 26% dels habitatges que es van vendre a la ciutat de Girona a través d’Idealista durant el mes de novembre no portava ni una setmana al mercat. El percentatge cau fins al 19% pel que fa a les dades de tota la província.

Pel que fa a la mitjana estatal, el 21% dels habitatges que es van vendre a través del portal immobiliari durant el mes de novembre no van estar ni una setmana que era al mercat. Un altre 10% va trigar a vendre’s entre una setmana i un mes; el 23% entre un i tres mesos; el 33% feia entre tres mesos i un any, i el 13% més d’un any.

En el cas de les capitals els casos de «vendes exprés» són més freqüents, sobretot als grans mercats. El percentatge més alt de vendes en menys d’una setmana es dona a Sevilla, on el 35% van trobar comprador en menys de set dies. El segueixen Osca (34%), Terol (32%), València (31%), Madrid (30%), Granada (28%), Saragossa (27%), Barcelona, Tarragona i Girona (26% a les tres capitals) catalanes).

Tal com passa entre les capitals, Sevilla és la província on s’ha donat un percentatge més alt de «vendes exprés», arribant al 31% de les registrades en idealista al novembre. El segueixen les províncies de Granada (30%), Madrid (30%), Saragossa (27%), València (25%), Barcelona (24%), Alacant i Navarra (23% en tots dos casos). Per sota hi ha Màlaga i Santa Cruz de Tenerife (21% als dos mercats), Balears (20%), Cadis (20%), Las Palmas, Àlaba i Girona (19% a les tres províncies).

Entre tres mesos i un any

Tot i l’elevada xifra de vendes «exprés», la majoria dels habitatges en venda al mercat immobiliari gironí a la plataforma Idealista triguen a vendre’s entre tres mesos i un any, un 34% en el cas de la província i un 38% a Girona ciutat.

Segons l’estudi del portal immobiliari, tan sols el 14% dels habitatges que es van vendre al novembre a les comarques gironines van estar més d’un any al mercat, un punt més que la mitjana estatal.

Subscriu-te per seguir llegint