La família gironina Forné construirà vaixells en una planta de Massanes

Maxim Yatch es presentarà a l’abril al Saló Nàutic de Palma 

Els iots tindran un preu d’entre 750.000 euros i els 1,4 milions

Oriol Puig Tomàs

Oriol Puig Tomàs

La família Forné -una de les nissagues històriques de la venda de cotxes , camions i embarcacions a les comarques gironines - ha impulsat Maxim Yatch, una nova marca nàutica que presentarà el proper mes d’abril al Saló Nàutic de Palma. La companyia s’ubica actualment a Sant Feliu de Buixalleu, però es traslladarà a Massanes en una nau de nova construcció ubicada als terrenys de l’antiga tèxtil Tybor.

Josep Forné recorda que el seu pare va iniciar-se en el negoci nàutic fa cinquanta anys amb Helimotor, siutada a Empuriabrava, i a través de la qual comercialitza diferents marques d’embarcacions. «Ara fem un pas més i construirem els nostres propis vaixells. És un projecte en el que fa més de tres anys que treballem i que està a punt de sortir al mercat», comenta Forné. Sota la marca Maxim Yatch fabricaran iots d’eslores mitjanes amb preus que oscil·laran entre els 750.000 euros i els 1,4 milions d’euros.

Els terrenys que han adquirit a Massanes es dividirà en dos. Una part acollirà un nou concessionari de camions Scania i l’altra serà la Dressana del Maxim Yatch. Segons Forné, aquesta operació, a mig termini, suposarà una inversió de 12 milions d’euros.

Els Forné venen automòbils a través d’Autopodium, companyia que té la concessió a Girona de marques com Audi, Volkswagen, Seat, Cupra i Skoda. També venen autobusos i camions de la marca Scania a través de Camion Grup; i finalment embarcacions a través d’Helimotor. Actualment, la companyia -fundada l’any 1927- està dirigda per la tercera generació de la família.