Mimasa trasllada la seva seu i es marca com a objectiu doblar la facturació

La companyia especialitzada en sistemes de rentat i assecat per a la indústria alimentària estrenarà dilluns noves instal·lacions a Fornells

L’empresa espera generar d’aquí a cinc anys 24 milions d’euros anuals

Pla general de l’interior de les noves instal·lacions de Mimasa a Fornells de la Selva.

Pla general de l’interior de les noves instal·lacions de Mimasa a Fornells de la Selva. / Marc Martí

Joel Lozano

Joel Lozano

Mimasa estrenarà noves instal·lacions el pròxim dilluns. La companyia gironina especialitzada en sistemes de rentat i assecat per a la indústria alimentària abandona la seva seu a Cornellà de Terri, on l’empresa estava de lloguer, per traslladar el seu centre de treball a Fornells de la Selva, on la firma ha adquirit una parcel·la de 10.000 metres quadrats.

D’aquest terreny, Mimasa destinarà fins a 5.400 metres quadrats a les instal·lacions de la fàbrica i 1.400 metres quadrats a zona d’oficines i serveis auxiliars. A més, la companyia gironina es reserva un espai per a una possible ampliació de la fàbrica de 2.000 metres quadrats, segons detalla Albert Puxan, director general de Mimasa. Segons expliquen des de l’empresa, la nau nova compta, en una primera fase, amb una instal·lació fotovoltaica de 70 kW, que s’anirà augmentant en els pròxims anys fins als 200 kW, i un sistema de recollida i aprofitament d’aigües de la pluja.

Exterior de la nova nau de la gironina Mimasa.

Exterior de la nova nau de la gironina Mimasa. / Marc Martí

Doblar la facturació

«Des del 2015 hem doblat la facturació i el nombre d’empleats», afirma Puxan. L’empresa ha tancat l’exercici del 2023 generant fins a 12 milions d’euros, una xifra, però, que esperen tornar a doblar amb l’obertura de les noves instal·lacions. «L’objectiu és que d’aquí a cinc anys facturem al voltant de 24 milions d’euros», detalla el director general de la companyia. Segons Puxan, també esperen fer noves contractacions durant aquest període i passar dels 75 treballadors que ara formen la companyia a més de 100 empleats en un futur pròxim.

Actualment, les exportacions suposen entre un 60% i un 70% de la facturació de la companyia. «Tenim màquines en més de 80 països», afirma el director general de Mimasa. Estats Units, França, Itàlia, Alemanya o Mèxic són alguns dels seus mercats principals. De fet, la firma compta amb una filial a Chicago, on té tres empleats, que serveix com a comercialitzadora i proveïdora de recanvis a la zona.

Canvi en la propietat

L’empresa, amb 37 anys d’història, va viure un canvi de propietaris l’any 2015 quan va entrar a formar part de PRIMEdge. La firma amb seu a Chicago va adquirir les accions de Mimasa després de la mort del llavors CEO i propietari de l’empresa gironina Carles Milla en l’avió de Germanwings que es va estavellar als Alps. «L’única cosa que canvia és la titularitat de les accions», va assegurar en aquell moment Puxan. Ara el director general considera que aquesta inversió per part de PRIMEdge «ha de garantir una millora de l’eficiència, un increment substancial de la capacitat i una modernització del treball».

Subscriu-te per seguir llegint