Jordi Ramot: «Wikiloc és un gran somni que encara ha de créixer més»

El CEO de la companyia gironina assegura que l’objectiu «és continuar donar-nos a conèixer a moltes regions del món, que encara no som prou coneguts»

El fons de capital Miura Partners s’ha quedat el 40% de l’accionariat de Wikiloc

Escolta tots els capítols de Girona Valley

Jordi L. Ramot, CEO de Wikiloc

Jordi L. Ramot, CEO de Wikiloc / La Factoria

Redacció

L’empresari ganxó Jordi L. Ramot, CEO de Wikiloc, és el protagonista del capítol 26 de Girona Valley, el podcast de Diari de Girona i l’agència de comunicació digital La Factoria dedicat a les idees, la innovació, el talent i l’empresa a la demarcació de Girona. Ramot comença per recordar la incertesa dels inicis de Wikiloc el 2006, els temps de dificultats pels quals passen la majoria d’startups en els seus començaments, però també la sort de tenir un ràpid reconeixement el mateix any que demostrava el potencial que podia tenir aquesta startup, que volia ser un portal de rutes: Google Maps Espanya li va donar un premi per ser el millor «mashup» (aplicació web híbrida). La idea de crear Wikiloc la va tenir el seu creador quan va fer una ruta en BTT a San Gimignano (Toscana), una de les poblacions amb més encant d’Itàlia, i va pensar en com podia guardar la ruta que havia fet per després compartir-la amb els amics o per si es volia plantejar tornar-la a fer.

La novetat de Wikiloc és que ha fet un canvi a l’accionariat (el fons de capital Miura Partners s’ha quedat el 40%) just quan compleix 18 anys i quan està arribant als 50 milions de rutes per tot el món, té més de 13,3 milions d’usuaris registrats i gairebé 100 milions de fotografies. «El més important és que any a any anem creixent per sobre del 20%. Estem molt contents i encara tenim molts reptes al davant perquè el món és molt gran i té moltes zones inèdites i muntanyes per explorar», explica Ramot, que el novembre passat va ser premiat en la segona edició dels Premis Diari de Girona, amb el guardó Empresa.

Ramot és un referent d’emprenedoria a la demarcació i Wikiloc, una empresa pionera al Parc Científic i Tecnològic de la UdG. Sempre amb discreció i humilitat, aquest emprenedor de Sant Feliu ha anat promocionant aquest portal de rutes amb més èxit a l’estranger que a casa i, entre les moltes distincions, destaca la que va rebre el 2009 com a millor web del món sobre turisme sostenible, segons National Geographic i la Fundació Ashoka. Aleshores, «només» tenia 100.000 rutes referenciades i 85.000 usuaris registrats. «Sempre hem mantingut la mateixa identitat com a portal de rutes i tenim els nostres valors, que són els que fem servir per prendre les nostres decisions», destaca aquest informàtic ganxó, que lidera l’empresa amb la seva companya Montserrat Jordi.

Augmentarà la plantilla

Amb vista el futur i l’aposta per continuar creixent amb l’entrada de Miura Partners, Ramot avança que l’objectiu «és continuar donar-nos a conèixer a moltes regions del món, que encara no som prou coneguts, i només això ja és un repte molt ambiciós i molt il·lusionant». I com que la usabilitat està canviant molt en aquest sector, on cada vegada hi ha més competidors, Wikiloc vol millorar «per presentar una eina fàcil, inclusiva i que tothom la pugui fer servir de manera fàcil». I en aquesta línia per progressar, Wikiloc incorporarà més professionals a l’equip gràcies a l’entrada de capital. Més usuaris, més rutes i més fotografies per continuar sent un gran referent com empresa pionera i d’èxit al món.